divendres, 16 de juny del 2017

La importància dels gestos


Quan el conseller de Salut participa en una assemblea de PODEM Catalunya està enviant clars missatges al sector sanitari de com podria orientar-se en un futur la política en matèria de salut.


Cal recordar que el secretari general de PODEM Catalunya va ser col·laborador necessari (voluntari o involuntari) de Fernández Diaz i Daniel de Alfonso per intentar carregar-se el sistema sanitari català.



És evident que qualsevol ciutadà és lliure d’assistir als actes que li semblin oportuns, només faltaria, i en aquest sentit Antoni Comin pot fer amb la seva persona el que consideri més adient. Tanmateix, Antoni Comin no és un ciutadà anònim, sinó que és el conseller de Salut del govern de Catalunya, i quan s’ostenta un càrrec tan important, cal parar compte amb els missatges que a través de diferents gestos s’envien a la societat i en aquesta cas concret al sector sanitari.

Per les informacions que han transcendit sobre la participació del conseller Comin en una assemblea de PODEM Catalunya, sembla que el debat es va centrar en l’anàlisi polític al voltant del referèndum. Tanmateix, el problema d’imatge no ve donat pel tema objecte del debat sinó pel fet de donar rellevància a algun dels participants en el mateix. No es pot deixar de banda, i tampoc és un fet menor, que el secretari general de PODEM Catalunya és el Sr. Dante Fachin conegut “militant” de la calumnia permanent contra el sistema sanitari i agitador social. El Sr. Dante pot exercir la crítica política com ell cregui convenient, però el que no és acceptable és que s’hagi dedicat a calumniar persones i institucions del món sanitari, i que ara el conseller de Salut li faci l’agar-agar com si els ciutadans no recordéssim que Dante Fachin va ser un col·laborador (voluntari o involuntari) necessari per que Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Diaz intentessin carregar-se el sistema sanitari català. Dante Fachin, d’una manera injusta, va fer molt mal a persones  i institucions del sector sanitari i això no potser obviat així com  així per un conseller de Salut.  

No; el conseller de Salut no pot donar carta de naturalesa a aquest ciutadà com a mínim  fins que no demani disculpes públicament per totes les calumnies i falsedats que ha anat escampant sobre el sector sanitari i la corrupció a la sanitat, cosa que continua fent a vegades des del seu escó de diputat al Parlament de Catalunya. El conseller de Salut ha de vetllar per les interpretacions que els ciutadans podem fer dels seus gestos. Ja sé que això pot semblar una mica exagerat, però en el cas del Sr. Fachin això és del tot necessari. Aquest personatge ha fet massa mal al sistema sanitari  i a alguns dels seus directius i a les seves famílies, i ho ha fet impunement basant-se en aquella coneguda dita castellana que diu “calumnia que algo queda”.

Entre tots, en aquest país hem de recuperar una escala de valors que les tempestes polítiques dels últims anys sembla que s’han endut. No tot si val per aconseguir els fins. No es pot faltar a la veritat d’una manera conscient. No es poden fer acusacions basades en simples especulacions; com a mínim calen proves, calen fets. La societat catalana no pot donar pàbul a gent que fa de la manipulació dels esdeveniments el seu modus vivendi. La societat catalana no pot consentir que es faci mal gratuïtament a institucions. persones i les seves famílies, i després als calumniadors no els passi res. Determinades actituds, determinats comportaments haurien de ser bandejats per la societat igual que als que els practiquen. Sinó recuperem els valors ètics tradicionals del poble català la convivència serà cada vegada més dificultosa, i aquest és, de ben segur, un mal camí. Llibertat sí, tota, però responsabilitat en la manera d’exercir-la també.

Per això cal recordar al conseller Comin, que més enllà dels legítims interessos polítics, més enllà de possibles coalicions futures, més enllà d’aquests interessos respectables, hi ha les persones i la seva dignitat. I la dignitat d’alguns directius de la sanitat catalana ha estat injustament qüestionada, i algunes famílies han pagat un preu molt alt per les conseqüències d’unes acusacions que han resultat del tot falses com la justícia s’ha anat encarregant de demostrar. No, el Sr. Fachin no pot ser un interlocutor del conseller de Salut si primer no es disculpa públicament per tot el mal que ha fet.


Tanmateix el conseller Comin hauria de parar una mica de compte amb les companyies que tria per allò de “dime con quien andas y te diré quien eres...”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada