dijous, 13 de novembre del 2014

L’Ajuntament de Barcelona recorda la importància de prevenir la diabetis en el Dia Mundial de la malaltia



El consistori il·luminarà la seva façana de color blau avui a les   18.30 hores i participarà als actes ciutadans per a conscienciar  de la importància de prevenir la malaltia


Durant tot el divendres dia 14 de novembre es donarà informació sobre la malaltia i es faran controls de glucèmia




Un any més, Barcelona s’uneix als actes del Dia Mundial de la Diabetis amb diverses activitats informatives i ciutadanes, entre les que destaca l’encesa de la façana del consistori de llum blava a partir de les 18.30 hores, d’avui dijous 30 de novembre, en un acte que presidirà la Delegada de Salut del consistori, Cristina Iniesta. Des del balcó es desplegarà un faldó del Dia Mundial de la Diabetis i posteriorment s’oferirà una selecció de música clàssica a la plaça Sant Jaume.

A més, en ocasió d’aquesta celebració, que se celebra cada any el 14 de novembre, Barcelona s’omplirà d’activitats informatives per als ciutadans, organitzades per les associacions de malalts, associacions mèdiques i d’investigació i de professionals.

Al Mercat de la Concepció, es farà un acte informatiu i es repartirà el Findrisc, un qüestionari que permet conèixer el risc de desenvolupar diabetis tipus 2, que és la que afecta a més persones.

Durant tot el dia 14 hi haurà també taules informatives a diversos hospitals, centres d’atenció primària, centres cívics i mercats de tot el territori català. Es donarà informació sobre la malaltia i es faran controls de glucèmia.

A més, dissabte, 15 de novembre, de 10h a 18h a la Plaça Universitat de Barcelona s’instal·larà una carpa informativa on hi haurà demostracions de cuina, balls de country i un berenar popular organitzat pels Sweets, el grup de joves amb diabetis de l’Associació de Diabètics de Catalunya.

La Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ha explicat avui que “la ciutat de Barcelona està compromesa amb la salut dels barcelonins i barcelonines des la protecció, la  prevenció i la promoció de la salut i dels  hàbits saludables a totes les etapes de la vida. Volem fer de Barcelona una ciutat saludable.”

Una de les estratègies que s’impulsen per prevenir la diabetis és la prevenció de la obesitat infantil, que és el major problema de salut detectat en aquesta etapa, que és un dels factors de risc.

Dins d’aqueta estratègia s’impulsà el programa escolar POIBA, de prevenció de l’obesitat infantil a través del foment d’hàbits saludables en l’alimentació, l’activitat físic i el descans, amb la participació del més de 4.000 nens i nenes de 9 a 10 anys d’edat,  de 107 escoles de la ciutat, que està previst ampliar  en el proper curs escolar a l’etapa de primària.


La il·luminació de la façana de l’Ajuntament en el Dia Internacional de la Diabetis s’inscriu en el calendari anual per a les actuacions d’il•luminació vertical simbòlica d’edificis, monuments i altres espais públics. A través del comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme s’ha canalitzat la demanda de diverses associacions per determinar dates al calendari i ordenar la il•luminació de façanes d’edificis emblemàtics i fonts ornamentals de Barcelona en dates senyalades. En el procés hi han participat diverses entitats, associacions i s’ha treballat de manera transversal amb diferents sectors, com Hàbitat Urbà, Serveis Urbans, Paisatge Urbà i Participació Ciutadana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada