dilluns, 4 de juny del 2018

Es van perfilant els nous nomenaments al departament de Salut


El Dr. Josep Maria Argimon seria el nou gerent de l’ICS.
La Dra. Marta Chandre ocuparia la subdirecció del CatSalut substituint a Josep Maria Argimon.
La Dra. Cristina Nadal seria la nova directora general de Planificació en Salut al departament de Salut, i des d’aquest nou càrrec assumiria també la direcció dels serveis sanitaris del CatSalut.




Tot i que hi ha expertesa en molts dels noms que es van confirmant, queda el regust general que en alguns llocs clau del departament de salut hauria estat necessari posar-hi responsables coneixedors del sector, amb formació i experiència adequades, i amb una visió del sistema sanitari molt més fonamentada.   



Mica en mica es van saben coses sobre els nous càrrecs del departament de Salut, del CatSalut  i de l’ICS que venen a confirmar els rumors que han anat circulant aquests dies. Tal com explicava en la última entrada al blog, es dona per fet el nomenament del Dr. Adrià Comella a la direcció del CatSalut, substituint a David Elvira.

El Dr. Josep Maria Argimon sembla que serà el proper gerent de l’ICS. El Dr. Argimon té una formació molt valuosa: a banda de la llicenciatura i el doctorat en medicina té l’especialitat en Medicina preventiva i Salut Pública, és diplomat a la Universitat Pierre et Marie Curie de París en Epidemiologia i Estadística, és Màster of Science en epidemiologia i Planificació Sanitària per la University of Wales i Màster of Science en Atenció Sanitària basada en l’Evidencia per l’University of Oxfrod. Certament un currículum excepcional completat a més per una brillant carrera professional en l’àmbit del CatSalut en el que ha assumit responsabilitats com la Divisió d’Avaluació dels Serveis Assistencials, la gerència de Planificació, Compra i Avaluació del Serveis, la direcció de l’Àrea sanitària, la direcció de l’AQuAS, i la subdirecció del CatSalut. Si la seva formació és molt bona, la seva experiència professional, i la seva visió del sistema sanitari català és absolut. Un nomenament que no es pot criticar per ningú; té tots els ingredients necessaris, formació, experiència i expertesa, per poder assumir, amb plenes garanties, la feina que se li demana.

Atès que el titular del CatSalut serà algú que no té ni la formació, ni l’experiència, ni l‘expertesa requerida per assumir aquesta responsabilitat, a l’hora de trobar un substitut per el Dr. Argimon en la subdirecció del CatSalut, capaç d’aportar valor i cobrir les mancances del Dr. Comella, ERC ha tirat de manual, i ha buscat entre la seva militància una metgessa amb pedigrí sanitari. La persona triada ha estat l’osonenca Dra. Marta Chandre, que en l’actualitat ocupa el càrrec de gerent de la Regió Catalunya Central del CatSalut. La Dra. Chandre és especialista en Medicina Familiar i Comunitària i té un Màster en Direcció d’Institucions Sanitàries de la UAB. La seva expertesa és centra en l’atenció primària que és l’àmbit en el que ha treballat durant molts anys bàsicament a Tona (Osona), època en que a nivell polític flirtejava amb Convergència. El seu pas professional posterior per Igualada la va apropar a ERC i molt probablement a la nova consellera de Salut. Just abans del seu càrrec actual, també va ser responsable dels Equips d’Atenció Residencial del grup Mutuam. Ara, amb una visió no del tot àmplia del sector sanitari, passarà a ser la “ma dreta” del nou director del CatSalut, que com ja ha estat dit, no té expertesa en el sector salut.

Tanmateix a la Regió de la Catalunya Central, la Dra. Chandre ha deixat una molt bona imatge, tant personal com professional, i l'existència de mitja dotzena d'hospitals a la Regió segur que l'ha ajudat a dotar-se també d'una visió correcta del sector hospitalari. A banda de la possible coneixença amb la consellera Vergés, se la considera propera a David Elvira, el director del CatSalut cessant. Tot plegat, junt amb les seves ganes d'assumir noves responsabilitats, l'ha portat a la subdirecció del CatSalut.     

Un altre canvi important que està agafant força és el de la gironina Dra. Cristina Nadal. Des de l’Àrea sanitària del CatSalut ha intervingut exitosament, entre moltes altres qüestions, en el problema de les llistes d’espera i en el conflicte crònic de les urgències, ambdós temes resolts amb nota, tot i no comptar amb els recursos que haurien calgut. La seva feina, i les seves ganes de ser útil i aportar valor, la poden acabar situant al front de la direcció general del Planificació en Salut, que ha estat ocupat fins ara per la Dra. Pilar Magrinyà, militant d’ERC, que deu haver alguna cosa no massa bé quan des del departament de Salut s’estan plantejant que el seu càrrec sigui assumit per la Dra. Nadal. Tanmateix, les informacions coincideixen a assenyalar que en el cas que la Dra. Nadal acabi acceptant aquest nomenament, continuarà assumint des del nou càrrec, la direcció dels serveis sanitaris del CatSalut, que passarien doncs a estar adscrits al departament de Salut i no al CatSalut. Veurem quina és la decisió final de la Dra. Nadal.

La Dra. Nadal és llicenciada en Medicina per la UB, on també va fer el doctorat. Va ser becària al Laboratori del Dr. Joan Massagué al Departament de Càncer Biology and Genetics del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de New York, té un Màster en Direcció d’Organitzacions Sanitàries per ESADE, així com un Programa en Direcció Estratègica i col·laboració públic-privat també a ESADE. A nivell professional ha desenvolupat la seva feina a l’Hospital Clínic de Barcelona on continua col·laborant com a investigadora de l’equip d’oncologia molecular i traslacional de l’IDIBAPS. També és professora associada de Facultat de Medicina de la UB.        

Continuant amb el departament de Salut, sembla que no hi ha d’haver canvis a la direcció de l’AQuAS, on el Dr. Antoni Dedeu sembla que continuarà en el càrrec, i el mateix succeeix en la direcció general de Recerca i Innovació en Salut en la que el Dr. Barberà sembla que també té garantida al continuïtat.              

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada