dimecres, 24 de gener del 2018

Setè aniversari del blog


Superat el milió de visites, el blog encara la seva “segona època”. Calen reforços per poder continuar la tasca endegada.


Com a fet remarcable d’aquests dos últims anys, cal assenyalar sens dubte, que la sanitat hagi deixat de ser protagonista de la batalla política i objectiu clau de la demagògia populista. Tant de bo que aquesta situació es mantingui... 




Aquest cap de setmana el blog va complir els set anys d’existència, just el mateix any que va assolir el milió d’entrades. Han estat set anys de comentaris al voltant de l’actualitat del sector sanitari. Un sector que tot i  ser coetani  d’una situació política complicada, mostra en aquests moments una certa estabilitat. En efecte, en aquests set anys el sector ha conegut  dos consellers de Salut, dos directors del CatSalut o dos gerents de l’ICS. Tampoc són tants canvis com els que es podria esperar d’una època convulsa, políticament parlant.

El que si que ha canviat en aquest període és l’ús de la sanitat com a arma llancívola de confrontació política. Els primers anys del període la política de baixa estofa, els populismes i alguns espavilats disposats a treure profit de la situació, varen començar a difondre consignes malicioses de corrupteles contra el sistema sanitari, i malgrat que la sanitat va tenir que passar pels jutjats, cap d’aquelles acusacions, a hores d’ara s’ha vist confirmada per una sentència ferma. Ha estat a partir de l’arribada del nou equip a la cúspide del departament de Salut, quan totes aquestes acusacions afortunadament han desaparegut d’escena. Tanmateix caldria demanar explicacions a aquells que durant anys han estat intentant desestabilitzar el sector, buscant exclusivament el benefici propi, i posant en risc el sistema de salut de tothom. La corrupció no només afecta a aquells que vulguin enriquir-se il·lícitament, sinó també a aquells que pretenen treure qualsevol profit personal utilitzant la mentida i la calumnia com a eines per aconseguir els seus objectius. Això també és corrupció.

El blog “rba saluti gestió” va néixer amb la vocació d’oferir una visió de les notícies del dia a dia del sector sanitari. La gran majoria d’aquestes notícies són publicades pels mitjans de comunicació, però resulta complicat disposar d’un compendi del conjunt de notícies del sector sanitari a Catalunya. En certa mesura el blog respon a aquesta voluntat d’oferir tota la informació del sector sanitari agrupada correlativament.

Pel que fa a entrades, l’any 2016 és l’any que se’n va registrar un major nombre (430.000), mentre que el 2017 ha estat pràcticament al mateix nivell que l’any anterior (429.000 entrades) fet que pot indicar que el blog ha arribat al seu sostre de lectors. Les dades més significatives són les següents:
  • Any 2011: el blog registra un total de 5.000 visites
  • Any 2012: el blog registra un total de 17.000 visites
  • Any 2103: el blog registra un total de 50.000 visites
  • Any 2014: el blog registra un total de 119.000 visites
  • Any 2105: el blog registra un total de 252.000 visites
  • Any 2016: el blog registra un total de 682.000 visites
  • Any 2107: el blog registra un total de 1.111.000 visites
  • A l’any 2017 el blog ha registrat 429.000 entrades, és a dir una mitjana de 1.175,3 visites diàries. El total d’escrits publicats supera el miler (1012).
Voldria que el blog també servís per aconseguir que aquells que tenen ganes de dir coses, les puguin dir lliurement. Voldria que el blog permetés un debat seré al voltant del sector sanitari, un debat obert, no limitat per condicionants de cap mena. Però aquest és un dels fracassos del blog. Sigui per por, sigui per que no es considera el blog con un vehicle adequat per canalitzar opinions, el cert és que fins ara aquest objectiu no s’ha assolit ni de bon tros. Continuo insistint, el blog està obert a tots aquells que tingui coses a dir al voltant del sistema sanitari català. Només demano respecte per totes les opinions; és la única condició.


Ara comença una segona etapa del blog. Fins ara, les informacions m’han anat arribant amb certa fluïdesa atès que jo mateix estava dins del sistema, i per tant integrat en els “circuits” d’informació. La meva situació actual una vegada assolida la jubilació m’allunya de la realitat del dia a dia. Per mantenir un blog actual que sigui el reflex de les preocupacions del sector, em cal ajut i col·laboració. Si algú té ganes participar en aquesta tasca serà ben rebut.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada