dimarts, 30 de gener del 2018

El conseller de Salut Antoni Comin, intervé a Barcelona en un acte de reivindicació de les institucions legítimes de Catalunya. (i II)


Conseller Antoni Comin:

“No vull entendre aquest acte com un homenatge... sinó com un acte de reivindicació col·lectiva de les institucions legítimes de Catalunya...”

“Des de finals del segle XIX els catalans estem en un combat permanent entre democràcia i autoritarisme...”

“El món de la salut mai ha faltat a la cita històrica amb la democràcia...”

 “Volem acabar la feina que hem començat... per preservar el dret a la salut dels nostres conciutadans.

“El president de la Generalitat de Catalunya no el trien a la Moncloa; el trien els ciutadans de Catalunya...”





(...Continua de l’entrada anterior)

L’acte “La Salut no es toca” va continuar amb les intervencions següents:

Tot seguit va ser el torn de la Sra. Montse Palacio, que inicialment no estava a la llista de convidats a l’acte, però que va explicar una iniciativa interessant, i és que a l’Hospital  Clínic s’ha constituït espontàniament un grup anomenat “Clínic per la democràcia” que aglutina ja a més de 700 treballadors del centre, representant a totes les professions. “Ens sentim en el deure d’expressar la nostre condemna absoluta per les persones que estan empresonades o a l’exili” va dir, i per expressar aquesta repulsa i en defensa de la democràcia es concentren al hall del Clínic i de la Maternitat cada dimecres a les 12 del migdia. Va acabar la seva intervenció dient que “davant de la repressió hem de revelar-nos i defensar les nostres institucions. La política no només es cosa dels polítics, també és cosa de tots...”

L’acte va seguir amb la participació del Dr. Toni Bulbena catedràtic de psiquiatria de la UB i metge psiquiatra de l’Hospital del Mar. En la seva intervenció el Dr. Bulbena es va fer ressò de l’esforç que l’equip del conseller Comin ha fet en matèria de Salut Mental, que ha permès fer avenços molt importants gràcies als 70 milions addicionals amb que s’han dotat aquest any passat els pressupostos en aquest àmbit. Va acabar al seva intervenció dient “estic satisfet que Toni Comin hagi sigut, sigui, i pugui seguir sent el nostre conseller”.

Per tancar les intervencions dels convidats a l’acte, va prendre la paraula la Sra. Dolors Sabater alcaldessa de Badalona, que també va intervenir a través del vídeo atès que a aquella hora tenia un acte municipal que no podia eludir. Va explicar que des de l’Ajuntament de Badalona han treballat molt intensament amb el conseller Comin en diverses qüestions: Salut Mental, nou indicador socioeconòmic per la primària, obres de millora del CAP San Roc, etc. Va cloure la seva intervenció reclamant “la recuperació de les nostres institucions escollides democràticament, que cessi el 155 i puguem recuperar la normalitat institucional”

Finalment la intervenció més esperada, la del conseller Antoni Comin a través d’una videoconferència. Ell havia seguit l’acte des de Brussel·les, i ara estava a punt per intervenir. Un conseller Comin que es mostrava satisfet i content per la presència de tanta gent a la sala. Això és un resum del que va dir: 

“Gràcies a tots els que esteu aquí... m’heu emocionat...No vull entendre aquest acte com un homenatge a la meva persona, sinó com un acte de reivindicació col·lectiva del nostre sistema de salut, que és la joia de la corona de l’estat del benestar, una obra col·lectiva de vàries generacions de catalans... la clau de l’èxit d’aquest sistema de salut ha estat l’autogovern, que ens ha permès fer el sistema de salut que hem volgut... Ara, ens han intentat prendre la llibertat política i jurídica... Des de finals dels segle XIX els catalans estem en un combat permanent entre la democràcia i l’autoritarisme... Mai el món de la salut ha faltat a la cita històrica amb la democràcia... Allò que fa més por al govern espanyol, a aquells que es salten la democràcia, és la capacitat de la societat catalana per impulsar el progrés social... Hi ha dins de la societat espanyola una casta que vol mantenir els seus privilegis... Volem acabar la feina que hem començat, i que hem anat fent entre tots; tenim el deure d’acabar-la, per preservar el dret a la salut dels nostres conciutadans... Tanmateix hi ha una feina prèvia: salvar la democràcia... el president de la Generalitat no el trien a la Moncloa; el trien els ciutadans de Catalunya...”

L'actriu Silvia Bel va presentar l'acte "la salut no es toca" 
L’acte va acabar amb un llarg aplaudiment dels assistents al legítim conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya. Tot plegat va ser molt emotiu i ben valorat pels assistents. Els organitzadors mereixien també un aplaudiment... Pel que fa a l’assistència, val a dir que hi havia una bona representació del sector, tot i que amb absències destacades, tant de la part patronal com també de la pròpia administració sanitària. No em va semblar que l’ICS hi fos present amb un nombre significatiu de representants, com tampoc em va semblar veure-hi massa gent de Roc Boronat.

Com he comentat a l’inici, l’acte va ser presentat per l’actriu Silvia Bel, amiga de la infància del conseller Comin, que amb certa emoció continguda va presentar l’acte com una demostració de suport i escalf al conseller, a qui va definir com una persona apassionada i molt creativa. Va demanar al final que “es reactivin els projectes en marxa i que els puguin liderar aquells que els havien impulsat"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada