dissabte, 21 de gener del 2017

Sisè aniversari del blog


Aquest any 2016 el blog ha registrat un total de 430.000 visites.



La data rècord correspon a una entrada recent, la de l’anunci de vaga a l’Hospital de Terrassa, amb més de 3.400 visites en un sol dia.     



Passa el temps sense que ens n’adonem. Avui dia 21 de gener el blog ha complert el seu sisè aniversari. Sembla que va ser ahir quan vaig decidir que volia fer arribar la meva veu a tots aquells que la volguessin escoltar. Em va semblar que la meva posició personal, pràcticament jubilat i per tant amb total independència del poder formalment establert, em permetia dir coses que segurament molta gent podia compartir però que per la seva situació personal no podien manifestar públicament. I sense donar-hi excessives voltes m’hi vaig posar. Volia ser la veu d’una part del sector sanitari a qui els hauria agradat poder dir allò que jo tenia la llibertat de poder dir.  

Gràfic mensual d'entrades al blog
Recordo que els primers escrits anaven dirigits a criticar el que llavors es va anomenar “el govern dels millors”. Em va semblar que alguns integrants del govern de Catalunya no eren ni dels millors, ni tan sols es podien qualificar en el grup dels bons. Va resultar decebedor comprovar com en el govern d’un país, en el que en teoria hi hauria d’haver el bo i millor de la societat, de fet més enllà de quatre o cinc noms de prestigi, la resta eren gent dels aparells dels partits, sense categoria i sense capacitat per assumir les més altes responsabilitats d’un país. Els seus mèrits es limitaven a haver sabut fer funcionar els colzes en la pugna interna per descollar davant del “jefe” i veure si aquest l’acabava incorporant en l’equip dels “millors”.

Han passat 6 anys, i en aquest sentit les coses no han canviat pas massa. Continuem tenint un govern amb masses persones mediocres, que diuen ser “experts” en política però que en el seu dia a dia evidencien que ben pocs d’ells serien contractats per l’empresa privada. Continuem tenint com a governants a gent inexperta, que desconeix la matèria que correspon a les seves responsabilitats i que quan tenen oportunitat de practicar allò del que presumeixen saber (la política) déu ni do, els desgavells que organitzen. Continuem tenint al govern a gent que fa molta publicitat de les seves virtuts, que ven meravelles de la seva actuació, però que en la pràctica demostra la seva incapacitat per resoldre problemes, que presenten un bagatge molt pobre, i a sobre generen conflictes. Continuem tenint consellers que mai s’han guanyat el pa en l’exigent món del treball, i en canvi ens volen explicar que cal fer per millorar les coses. En aquest àmbit de la qualitat dels governants a Catalunya no hem avançat gens.

Més enllà de que aquesta situació s’arregli algun dia, i finalment els govern estiguin integrats pels millors, el blog ha continuat la seva línia creixent pel que fa al nombre de lectors. Veiem quina ha estat la seva evolució:
  • A l’any 2011 el blog va registrar 5.000 visites
  • Aquesta xifra es va elevar a 17.000 l’any 2012.
  • A l’any 2013, el nombre de visitants va assolir la xifra de 50.000 entrades
  • Els visitants de l’any 2014 varen ser 119.000
  • La xifra de visitants de l’any 2015 va enfilar-se fins els 252.000
  • I aquest any 2106, el blog ha batut el rècord, arribant a 682.000 visites
  • El blog registra 834 escrits publicats al llarg d'aquests sis anys 
(Totes aquests xifres referides al 20 de gener de cada any, i arrodonint-les per dalt o per baix, a una xifra rodona propera).

El passat 15 de gener, el blog va registrar el nombre més
elevat de visites diaries 
Aquest any 2016, des del 22 de gener de 2016, fins el 21 de gener de 2017, han visitat el blog 430.000 persones, evidentment moltes d’elles repetides diferents vegades. Aquesta xifra representa una mitjana diària de quasi 1.400 entrades cada dia al llarg de tot l’any. La data que ha registrat el rècord de visites amb més de 3.400 entrades en 24 hores, va ser el dia 15 de gener de 2017 en ocasió del’anunci de vaga a l’Hospital de Terrassa. L’any 2016 ha estat doncs l’any més prolífic pel que fa al nombre de lectors del blog, i a aquest fet hi poden haver contribuït dos factors. El primer estaria relacionat amb que al ser el blog un any més vell, ha pogut ser conegut per més gent. El segon tindria a veure amb les peculiaritats dels que governen avui el departament de Salut. Si fa uns anys el primer govern tripartit va ser batejat com el del “dragon-khan”, el que avui es viu al departament de Salut no mereix un qualificatiu menys vertiginós. El conseller Comin ha estat capaç de marejar a propis i estranys. 


Vull acabar agraint a tots aquells que han dedicat uns segons del seu temps a visitar el blog, que hagin decidit fer-ho, detraient temps a altres qüestions. A tots moltes gràcies. Com cada any, he d’acabar demanant més participació. El blog s’enriquiria molt si els que teniu la paciència de llegir-lo, a més, manifestéssiu la vostra opinió sobre tants i tants temes de debat que el sector salut ens depara contínuament. 


2 comentaris:

  1. Enhorabona !. Es un blog de referència per estar al dia del mon sanitari. Rigurós, imparcial i amb ple coneixement. D`aquí l`interès de tantes visites . Endavant amb la mateixa línia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la teva felicitació i els comentaris que fas del blog. Intentaré continuar en la mateixa línia, però agrairia una mica més de participació. Es tracta d'aportar visions diferents per que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.
      Tanmateix estic mot agraït a tots aquells que dediquen part del seu temps a llegir el blog

      Elimina