divendres, 20 de gener del 2017

El comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) desconvoca la vaga



La decisiva intervenció del conseller Comin aplana el camí per l’acord


Ara cal elaborar un nou Pla d’Empresa que ha de permetre compensar els 700.000€ procedents de les mesures que afectaven als treballadors i que han estan eliminades del Pla.
L’Ajuntament de Terrassa continua sense implicar-se en la solució dels problemes de sostenibilitat del seu Hospital.



Ahir, el comitè d’empresa del CST va fer públic un comunicat en el que anunciava que desconvocava la vaga, desprès d’haver arribat a un acord amb la direcció del centre. Recordem que s’havia convocat perquè el Pla d’Empresa elaborat per la direcció del centre i el CatSalut incorporava un seguit de mesures que incidien en els drets laborals dels treballadors per un import que segons el comitè d’empresa arribava als 700.000€.

En la nota feta pública pel comitè, es diu que la direcció del CST ha comunicat als representants dels treballadors que totes les afectacions laborals contingudes en el Pla d’Empresa aprovat pel consell de govern del CST el 29 de novembre passat, quedaven excloses del Pla d’Empresa. La nota afegeix que l’empresa s’ha compromès a buscar mesures alternatives que no afectin les condicions laborals dels treballadors, per assolir l’equilibri i compensar així els efectes de la retirada de les mesures objecte del conflicte. El comitè també expressa en la seva nota l’agraïment al CatSalut per la seva implicació en les negociacions i la seva contribució que ha permès solucionar el conflicte.

Fins aquí la notícia que tanmateix ha tingut una fase de precuinat que cal conèixer. Pel que sembla, l’endemà mateix de l’anunci de vaga, el comitè va rebre la notificació que el conseller Comin es volia reunir amb ells. Aquesta reunió es va celebrar fa molts pocs dies, i en ella Comin va admetre que efectivament, el contingut del Pla d’Empresa distava força dels compromisos que ell mateix havia adquirit el dia que va visitar el CST. Antoni Comin es va comprometre a estudiar la situació, i els va dir que ja tindrien notícies, tot assegurant que “haig de ser coherent amb la paraula que us vaig donar”.

Després d’això, finalment ahir al matí la direcció del CST va anunciar la retirada de les mesures conflictives després que el CatSalut els autoritzés a fer-ho (recordem que el CST ha perdut recentment la seva autonomia de gestió). El Dr. Xavier Lleonart, president del comitè d’empresa, mostrava la seva satisfacció per l’acord assolit, explicant que per ell és molt més satisfactori arribar a un acord convencent als interlocutors, que forçar una solució sense convèncer. “Tinc la sensació que els nostres arguments han convençut. El mateix final, després d’una vaga no hauria estat tan satisfactori”. El Dr. Lleonart s’ha mostrat disposat a col·laborar amb la direcció del centre per cercar solucions de forma conjunta, i ha centrat els reptes més importants en millorar l’atenció a nivell de l’assistència primària, a enfrontar el problema de les urgències i en renovar els equipaments. “Això és el que em motiva per continuar batallant i aconseguir així que els professionals treballem en les millors condicions possibles i amb la màxima qualitat. Tenir que defensar-me de les agressions és l’antítesi del que jo vull fer”.

Xavier Lleonart es mostra satisfet de l’actuació d’Alfredo Garcia el nou gerent de la institució, que des del primer dia que va arribar s’està dedicant a posar negre sobre blanc les diferents situacions que històricament estan perjudicant els interessos del CST, i gràcies a aquest esforç, l’Hospital pot acreditar davant del CatSalut els greuges històrics que ha patit al costat de dos “monstres” de l’envergadura del Taulí o la Mútua de Terrassa, que sempre han comptat amb el suport de l’administració. 


Ara queda pendent l’actuació de l’Ajuntament de Terrassa, que és titular d’un 40% del CST. L’Ajuntament terrassenc fins el moment no s’han distingit precisament per afavorir a l’Hospital del qual n’és titular conjuntament amb la Generalitat de Catalunya. Dona tota la sensació que l’Ajuntament de Terrassa es dedica a reivindicar sense que per la seva part es vegi cap iniciativa que com a propietari del CST contribueixi a la sostenibilitat del Consorci. A banda del lloguer de l’edifici de l’antic Hospital de Sant Llàtzer, que comporta que 600.000€ anuals destinats a l’atenció sanitària dels terrassencs vagin a les arques de l’Ajuntament, aquest es posiciona contra els interessos del seu Hospital quan adopta una posició de certa ambigüitat davant de  reivindicacions veïnals que demanen la gratuïtat de l’aparcament de l’Hospital de Terrassa. Segons informacions, sembla que l’Hospital recapta uns 700.000€ anuals pels ingressos de l’aparcament, que de no existir, encara es dificultaia més l’equilibri dels comptes de l’Hospital. Ja seria hora que algú li expliqués al Sr. Alcalde de Terrassa que els dèficits generats pel seu Hospital, els acabem pagant tots els catalans independentment de si vivim o no a Terrassa. El Sr. Jordi Ballart hauria de ser conscient que si vol governar la ciutat en base a mesures populistes, potser algun dia algú li demanarà comptes. En ocasions rascar-se la butxaca per afavorir l’Hospital del qual se n’és copropietari també pot ser rentable electoralment.  


www.rbaestudisiprojectes.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada