dimarts, 1 d’octubre del 2013

Enric Agustí podria haver dimitit



Era el gerent del CatSalut de la Regió Sanitària de Barcelona i la Regió Metropolitana de Barcelona




Avui s’ha conegut que Enric Agustí, gerent de la regió de Barcelona i Metropolitana del CatSalut, hauria presentat la seva dimissió. Pel que ha transcendit sembla que el Dr. Agustí podria ser víctima col·lateral del cas INNOVA. 

Fa molts anys que conec a l’Enric Agustí: des de la seva etapa en el Consorci Hospitalari de Catalunya, el seu pas per la direcció general del CatSalut, posteriorment per Reus com a gerent de l’Hospital Sant Joan de Reus i tornada al departament de Salut. Posaria la ma al foc per ell, i per tant, tinc el total convenciment de la seva innocència de qualsevol cosa que se li vulgui imputar. L’Enric Agustí és un home honest.

Enric Agustí, bon arenyenc i excelent gestor

Aventurar situacions en aquestes circumstàncies és massa agosarat. Desconec quines són les autèntiques raons que estan al darrere d’aquesta dimissió, però començo a entreveure que el judici al Sr. Josep Prat i la seva actuació a INNOVA, presumptament podria portar  danys col·laterals a persones innocents, que si han pecat d’alguna cosa és de bona fe davant el que el Sr. Prat els hauria pogut induir a fer. Sobretot pel que fa a determinades  contractacions .

Fins que no es coneguin més detalls de la dimissió, es fa molt difícil especular sobre les causes més enllà del que ja he comentat més amunt. És per això que no m’hi estendré més.   Només lamentar que un bon professional de la gestió es vegi arrastrat per un “tsunami” del qual ell no és responsable; en tot cas n’és la víctima com a conseqüència d’estar on estava, en el moment en que hi era. Si en el seu lloc, en aquell moment n’hi hagués hagut un altre, avui la situació seria la mateixa, però amb aquest altre com a afectat. Són ben bé els danys col·laterals als que el americans al·ludeixen sovint en els seus conflictes internacionals.   

No se que passa últimament, però  uns dels pocs bons gerents que hi havia al sistema sanitari, han desaparegut del primer nivell de la gestió. Ara ha estat l’Enric Agustí; fa uns mesos va ser en Xavier Corbella ex gerent de l’Hospital de Sant Pau. I això és lamentable. Al sector els bons gerents no abunden; si que pel contrari hi ha molts blufs que en un moment donat semblen qui sap què, però que el temps situa ràpidament al seu lloc. No és bona notícia pel sector que els bons professionals del sistema ho hagin de deixar. No abunden

El Dr. Agustí en la època en que era gerent de
 l'Hospital Sant Joan de Reus, acompanyat de
José Augusto Garcia Navarro 
I com que no abunden, la tasca de substituir a l’Enric Agustí no serà gens senzilla. Fins que no es trobi  a la persona idònia, pot passar temps, i a l’àmbit de la Regió que dirigia el Dr. Agustí hi ha centres que no poden esperar a que arribi un nou substitut no se sap quan. Vall d’Hebron, Clínic, Sant Pau, Mar, Sant Joan de Déu, Bellvitge, Germans Trias, Taulí, Mútua de Terrassa  etc., són hospitals que requereixen solucions als seus problemes, i l’Enric Agustí feia molt bé la seva feina.

Com que el seu substitut no serà fàcil trobar-lo, tampoc ens hauria d’estranyar massa que s’opti per la solució de fer que la responsabilitat de gestionar aquesta macro regió, sigui assumida pel propi Director del CatSalut, en Josep Maria Padrosa, que atenent a la càrrega de treball que ja té, possiblement acabi delegant en Francesc Brosa, persona que fa ja molts anys que està al CatSalut com a subdirector. Tot són suposicions; caldrà veure com va  evolucionant tot plegat les properes setmanes.

Acabo expressant tot el meu suport a l’Enric Agustí, que de cap manera mereix passar per aquestes situacions. Confio que ben aviat al tornem a veure entre els bons gestors de la sanitat catalana





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada