divendres, 7 d’abril del 2017

L’Operació Catalunya afectava també a la sanitat segons reconeix el propi Daniel de Alfonso


De l’autor de “les hemos destrozado el sistema sanitario”, arriba ara “tenia una muy buena relación con el director de cafèambllet, Albano Dante, con quien mantenia correos electrònicos”.


Daniel de Alfonso, conscientment o inconscient va rebel·lant mica en mica la seva xarxa  de contactes, utilitzada per desestabilitzar el sistema sanitari català i generar una mala imatge del mateix entre la ciutadania.



Daniel de Alfonso, exdirector de
l'Oficina Antifrau de Catalunya
Era una notícia que sense ser coneguda formalment, s’intuïa. La relació entre Daniel de Alfonso i Albano Dante Fachin avui ha quedat provada durant les declaracions de Daniel de Alfonso en el sí de la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats que estudia “l’operació Catalunya”. En la seva compareixença de Alfonso ha dit:

“Sabe con quien tenia yo una gran relación? Con alguien de su partido, el director de la revista cafèambllet al cual aprecio y con el qual manteniamos correos electrónicos”

Mica en mica va quedant clara l’amplitud i la dimensió de la maniobra contra el sistema sanitari català. Entre allò que el fiscal “te lo afina” i el que tramaven Fernández Diaz i de Alfonso, hi mancava una baula de la cadena de transmissió, és a dir la peça encarregada de promoure l’agitació social en els sectors de la societat menys afavorits i més febles o més crítics contra el sistema sanitari. I entre les peces que podien servir a aquest fi, sens dubte la revista “cafèambllet” responia perfectament a les necessitats. No sabem (encara) si els responsables de la revista esmentada es van avenir al joc sabent el paper que realment estaven jugant o si ho varen fer pensant que col·laborant amb de Alfonso estaven fent un gran favor a la sanitat catalana. Sigui com sigui, la col·laboració entre uns i altres ha quedat provada. Alguns diuen que aquesta no era la única peça utilitzada per desacreditar a la sanitat pública del país, que n’hi havia d’altres que actuaven en la mateixa línia que “cafèambllet”. Un altre d’aquestes peces possiblement utilitzada podria ser la del fa uns mesos traspassat Alfons Quintà, que també va contribuir en la mateixa època, amb els seus articles carregats d’àcid clorhídric, a destruir el prestigi del sistema sanitari català. Tanmateix en aquest últim cas només són especulacions atès que encara ningú no ho ha difós amb la claredat que avui ha utilitzat Daniel de Alfonso, la col·laboració amb Albano Dante Fachin. 

Dante Fachin, segurament intuint que de Alfonso podria parlar de la relació entre tots dos, tenia preparats dos o tres e-mails que ha difós immediatament per les xarxes socials per intentar justificar els contactes entre tots dos. És ben bé allò de “excusatio non petita, accusatio manifesta”. Tenir una “gran relació i sentir afecte” per una persona, com explica de Alfonso, no és fruit només d’intercanviar dos o tres e-mails, sinó d’haver tingut alguna cosa més en comú i d’haver mantingut durant temps, una estreta col·laboració. Queda clar doncs que el “periodisme d’investigació” del que feia gala el Sr. Fachin quan dirigia “cafeambllet”, prové de les filtracions del seu amic, el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Independentment del nombre de persones utilitzades en l’intent d’agitar les aigües de la sanitat pública catalana, el cert és que el mal ja està fet, i els resultats els veiem cada dia: desconfiança de la població cap els gestors de la sanitat, acusats de corrupció, sense que cap d’aquests acusacions mai hagi estat confirmada per la Justícia, acusacions de privatització/mercantilització de la sanitat pública, acusacions contra els polítics per haver fet retallades per afavorir a les empreses privades i enriquir-se, acusacions de tupinades en l’adjudicació de contractes públics, etc., etc. El resultat ha estat una mena de tir al blanc: tots contra el sistema, encara que sense aportar cap prova, i sense que cap jutjat hagi donat la raó als teòrics tiradors.

El que més molesta és que encara avui, els integrants d’aquest contuberni fastigós continuïn parlant amb total impunitat de corrupció a la sanitat catalana. En concret, Dante Fachin, al saber que de Alfonso l’havia assenyalat en la seva compareixença al Congrés dels Diputats ha tornat a carregar  contra el sistema sanitari, malgrat que la Justícia ha demostrat repetidament la falsedat de les seves acusacions. Quan en una societat, aquesta mena d’individus poden assolir un escó de diputat en el Parlament, és senyal de que alguna cosa no funciona.


Afortunadament les xarxes socials han deixat ben retratat al personatge, però amb això no n’hi ha prou. Els agitadors socials han de ser marginats per la pròpia societat civil. Cal que aquests individus perdin el protagonisme que han assolit gràcies a les seves mentides populistes i a les seves falses denúncies, i que quedin aïllats juntament amb el seu petit nucli de seguidors. Aquesta gent no mereix gaudir de la consideració de la ciutadania.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada