dijous, 29 de setembre del 2016

Sant Cugat no ho posarà fàcil


Mercè Conesa alcaldessa de la localitat surt en defensa de la continuïtat de l’Hospital General de Catalunya (HGC) dins del SISCAT


Mentre el conseller Comin creu que el territori necessita un nou hospital que no es pot construir per manca de recursos, expulsa del SISCAT a l’HGC contradient el que segons ell diu la LOSC         



El conseller Comin va pebre als treballadors de l'HGC
a les portes del Parlament
El conseller Comin continua la seva croada contra els centres privats amb ànim de lucre del SISCAT. Després de consumar l’expulsió de la Clínica del Vallès ara ha posat el focus en l’Hospital General de Catalunya i així ho va anunciar recentment en una roda de premsa a Sabadell. Tanmateix en aquesta ocasió no ho tindrà tan fàcil com a Sabadell on va comptar amb la complicitat d’un Ajuntament regit per un alcalde d’ERC. A Sant Cugat l’expulsió del SISCAT de l’Hospital General de Catalunya no serà un camí de roses pel conseller Comin ates que Mercè Conesa, la seva alcaldessa, vol defensar els interessos dels habitants de Sant Cugat i no està disposada a que Sant Cugat perdi un recurs sanitari que atén també a malalts públics de la zona.

Per altre banda, els treballadors de l’Hospital General s’han organitzat per oferir resistència i no deixar-se ensarronar com ho varen fer els de la Clínica del Vallès en la que 40 treballadors han vist com se n’anaven a l’atur, atès que per la pèrdua de l’activitat pública no se’ls han renovat els contractes. El comitè d’empresa de l’Hospital General de Catalunya ja s’havia presentat abans de l’estiu al Parlament de Catalunya per manifestar el seu rebuig als plans de Comin, que els va atendre de mala manera a peu de carrer, i per esquivar la pressió els va assegurar que ningú perdria la feina i que els traslladarien a centres de la zona on hi hagués feina.

No contents amb això els treballadors van visitar a l’alcaldessa de Sant Cugat que els va convidar a exposar el seu malestar en un Ple municipal i allà els va donar un  recolzament públic i es va comprometre davant dels treballadors a demanar al conseller Comin tres coses: que la qualitat assistencial que actualment gaudeix Sant Cugat no minvi i per tant els pacients del municipi no es quedin sense un hospital públic a la ciutat, que es mantinguin els llocs de treball de l’Hospital, i que Sant Cugat disposi d’un hospital de la sanitat pública de referència a la ciutat. Mercè Conesa va comentar que amb el canvi de propietari de l’Hospital General, ara en mans de Fresenius  proveïdor de la sanitat pública catalana dels serveis de diàlisi, les condicions que esgrimia la conselleria per expulsar al General de Catalunya, han canviat. Conesa va anar més enllà i va reclamar la construcció d’un nou hospital públic pels 90.000 habitants de la ciutat, i va proposar que aquest hospital es podria ubicar en les dependències actualment buides de l’Hospital General.

l'HGC en el focus del conseller Comin, per ser
expulsat del SISCAT a finals d'any
Per altre banda el propi conseller Comin hauria reconegut en una recent entrevista a La Xarxa de Televisions que aquest territori necessita un nou hospital públic de proximitat però que el departament de Salut no té ni tindrà en el curt i mitjà termini capacitat inversora per afrontar-ne la construcció.  I aquí agafem altre vegada al conseller Comin amb una flagrant contradicció: ell s’ha manifestat sempre (en to irònic vull suposar) com un magnífic defensor de la LOSC. Fins i tot l’he sentit dir que es considera a sí mateix com a l’únic conseller que defensa l’autèntic esperit de la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya, que segons ell deixa als hospitals privats amb ànim de lucre en l’últim nivell de prioritats per ser utilitzats per la sanitat pública, i només en els cassos que sigui estrictament necessari. Doncs bé, si el conseller Comin ho creu així, i accepta que la Generalitat no té diners per construir el futur hospital de Rubí tot i que aquest és “del tot necessari pel territori”, expulsar al General de Catalunya del SISCAT és un contrasentit, atès que implícitament el propi  conseller està reconeixent que mentre l’Hospital de Rubí no estigui construït, els llits del General de Catalunya són necessaris pel sistema sanitari públic de Catalunya.

I si diu que l’alternativa al General de Catalunya és l’Hospital Taulí, l’Hospital de Terrassa o la Mútua, llavors està reconeixent que el futur hospital de Rubí no és necessari, quan ell acaba de dir que sí que ho és. Total, un embolic. Amb aquest conseller anem de conflicte amb conflicte, de mitges veritats a mitges mentides, amb les seves tergiversacions i contradiccions constants.


Sembla que ni tan sols l’estirada d’orelles que li ha donat el president de la Generalitat, ha fet efecte...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada