dilluns, 23 de desembre del 2013

Venen temps de canvis a l’ICS


Podrien afectar des de la gerència corporativa fins a alguna gerència territorial 


Es vol imprimir una nova dinàmica davant dels reptes de futur



No són més que rumors i com a tals han de ser considerats, però aquests darrers dies la “rumorologia” que corre pel sector és alta i densa. Afecta bàsicament a l’ICS, tot i que alguns no descarten que es puguin produir altres canvis en les altes esferes del Departament de Salut. 

De fet, utilitzant el sentit comú, caldria primer de tot descartar els canvis en la cúpula del Departament, no per que no es puguin produir, sinó per que no té massa sentit que se’n produeixin per sota si els alts comandaments de Salut haguessin de canviar. Seria raonable pensar que si cal canviar una part de l’equip, aquest canvi es faci amb el vist i plau d’aquells que han de portar les regnes de la sanitat a Catalunya. No té massa sentit canviar responsables si s’esperen canvis importants a la cúspide de la piràmide. I està molt clar que per sota hi haurà canvis, algun d’ells confirmat per la mateixa persona afectada, per tant, aquests rumors que apunten “a dalt”  els hauríem en principi de descartar.

El Sr. Pere Montserrat és el nou gerent de l'ICS al Camp
de Tarragona i les terres de l'Ebre. Assumeix també
la gerència de l'empresa pública GiPSS 

Pel moment el canvi confirmat afecta a Pere Àngel Montserrat i Ollé. Ell mateix ha enviat avui mateix als seus col·laboradors el mail que es reprodueix tot seguit:

De: "Montserrat i Olle, Pere Angel" <pamontserrat@catsalut.cat>
Data: 23 de desembre de 2013 12.39.31 GMT+1
Tema: Comiat

Benvolguts/des,
Em plau informar-vos que, el proper dia 31 de desembre, deixo la meva actual responsabilitat al front de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), per assumir la gerència territorial de l’ICS al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, així com la de l’empresa publica GiPSS. Aquest nou repte personal i professional l’entomo amb responsabilitat però també amb entusiasme.
Vull aprofitar per agrair-vos tota la col·laboració que m’heu prestat al llarg d’aquests darrers anys. Ha estat un període que considero molt profitós  i fecund  i, que m’ha  donat l’ocasió de conèixer una vessant del sector, nova per a mi, però d’una innegable importància. Alhora, m’ha permès conèixer i treballar amb persones d’una enorme vàlua professional i personal. Crec que junts, hem encetat línies de treball que s’han de consolidar en una  millora real i efectiva en la salut dels ciutadans de Catalunya.
Per descomptat que des de la meva nova responsabilitat em teniu a la vostra disposició per a tot allò en que us pugui ser útil.
Rebeu una molt forta i sincera abraçada i aprofitant que és un moment d’especial significació, la meva felicitació en aquestes Festes i el millor dels desitjos pel futur.
Arreveure,
Pere Àngel Montserrat Ollé
El Sr. Pere Montserrat és a més regidor de l’Ajuntament de Sant Joan Despí per CiU. Aquest nomenament implica que el fins ara gerent territorial de l’ICS a les comarques de Tarragona Julio Garcia Prieto, ha de deixar el seu càrrec. Garcia Prieto va ser gerent del Pius Hospital de Valls, i des de l’estiu del 2011 era gerent territorial de l’ICS a Tarragona. Tinc la certesa que Garcia Prieto podrà reorientar la seva vida professional amb garanties atès que és un professional de vàlua.
Sonen altres canvis no confirmats: alguns pronostiquen que Joaquim Casanovas, l’actual gerent corporatiu de l’ICS podria deixar també el seu càrrec. Per substituir-lo sona amb molta força el nom de Pere Soley, un dels professionals amb més experiència a Catalunya: ha ocupat càrrecs de direcció en el Consorci Hospitalari de Vic, de l’Hospital de Traumatologia de la Vall d’Hebron, ha estat gerent de l’Aliança, de  l’Hospital de Bellvitge, de l’Hospital de Mataró i actualment és el Gerent de l’àrea Metropolitana Nord de l’ICS i assumeix la gerència de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.   

Sens dubte estem en un moment de canvis que caldrà seguir amb interès per constatar si tots aquests rumors que se senten en el dia a dia de la nostra sanitat s’acaben confirmant, o pel contrari no són més que rumors mancats de qualsevol  possibilitat de certesa. El temps ho dirà.


P.S. Es confirma que per substituir al Dr. Ollé al front de l'Organització Catalana de Transplantaments, acaba de ser nombrat el Dr. Jaume Tort com a responsable d'aquesta unitat. El Dr. Tort havia estat fins ara cap del gabinet del conseller de Salut, i després del seu nomenament a l'OCATT, caldrà veure qui ocuparà el seu anterior càrrec. Estem davant d'una filera de fitxes de dominó que al caure la primera, les altres van caient al seu torn. Veurem qui és el següent


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada