dissabte, 21 de maig del 2016

El Departament de Salut navega entre el desprestigi i la frivolitat


Tal com va fer José Maria Aznar amb allò de “España va bién”, el conseller Comin anant repetint falsedats, intenta vendre’ns un piano que ningú assenyat li pot comprar.


La sanitat catalana no necessita eslògans: necessita actitud, seriositat, anàlisi, rigor... tot allò que el conseller Comin no practica


El conseller Comin ha tornat a la càrrega, novament al programa “Els matins de TV3” on sembla que hi estigui abonat, insistint a dir que la decisió d’expulsar a la Clínica del Vallès del SISCAT no tindrà cap cost afegit per la sanitat catalana. És la enèsima vegada que ho diu però no ho demostra.

La seva manca de credibilitat l’ha portat a contradir-se ell mateix quan per una banda ha comentat que aquesta decisió no implicaria costos afegits, per dir tot seguit que fins i tot podria representar algun estalvi pels costos d’intermediació que afectaven a la Clínica del Vallès. A veure, Sr. Comin, no tindrà costos afegits? Reportarà estalvis? no diu vostè mateix que ho tenen molt ben estudiat des de fa temps? En què quedem? Si ho tinguessin tan ben estudiat sabrien si és una cosa o l’altre, i en el cas de que hi haguessin estalvis segur que vostè hauria acudit veloç i pletòric a algun mitjà per anunciar a bombo i plateret la quantitat que s’estalviaria, i en canvi no ho ha fet. Perquè? Ben senzill, perquè tot això no és més que una mera improvisació que es fa sobre la marxa per intentar tapar la frivolitat i la manca de rigor amb que vostè i el seu equip han tractat aquest tema. 

Però no només és frivolitat i improvisació, sinó també obscurantisme perquè no ens volen dir la veritat. La seva decisió de expulsar del SISCAT a la Clínica del Vallès ens costarà diners a tots els catalans. I no cal ser cap premi Nobel per entendre-ho, és ben senzill. La Clínica del Vallès cobrava menys diners per fer aquesta feina que el que vostè pagarà a l’Hospital Taulí i a l’Hospital de Terrassa, i no li doni més voltes, no vulgui confondre a l’opinió pública amb aquesta història que s’inventa ara dels costos d’intermediació. I sinó expliquin d’una vegada, amb transparència, les xifres amb els costos reals. Són molt senzilles conseller, només ha de dir quan costava abans de la expulsió i quan ens costarà després. Per cert, no sé si tal com diu vostè hi ha gent interessada a desinformar. El que sí que sé és que vostè informa malament, del que li convè, desvirtuant la realitat i amagant informació

Dintre dels “mantres” que Comin ens vol vendre, hi ha un fet que ronda el cinisme. Quina necessitat té de posar pel mig al conseller Ruiz dia sí dia també? No vulgui justificar decisions seves utilitzant altres persones com excusa, això ho fa qui no té cap argument mínimament convicent.; això no ho pot fer un conseller de Salut que a sobre s’autoanomena “polític”. De quina política parlem? De la que s’ha d’escriure en majúscules? Perquè talment sembla que la que vostè practica va amb lletra petita i té un marcat caràcter ideològic i populista.

No puc acabar aquest escrit sense fer referència al començament de la intervenció del conseller en el programa ja esmentat quan va voler donar explicacions sobre l’enterovirus detectar recentment a Catalunya en una cinquantena d’infants. No entraré en el tema doncs no hi entenc suficientment, i per tant és millor deixar-ho pels experts que són els que poden informar amb garanties a la població.  En canvi el conseller Comin es va llençar tot sol a la piscina i resulta que no hi havia aigua. Tot el que va dir va servir per crear desconfiança i sembrar la l’alarma i la preocupació en aquells que l’escoltaven, i va aconseguir fins i tot enutjar a especialistes que són els que haurien haver donat la informació. El que si que vull fer és esmentar algunes frases de l’article que publicava ahir La Vanguardia, del periodista Josep Corbella, amb el títol: “D’Ana Mato a Antoni Comin”:
  • “Informar amb rigor i transparència... és la única manera d’actuar que garanteix que els ciutadans confiïn en els seus responsables sanitaris...”
  • “El que ha fet Salut aquesta setmana ha estat el que no s’ha de fer: ha restringit la informació... “
  • “Cap dels seus antecessors a la conselleria de Salut no va cometre aquests erros...”
  • “Els va ajudar que coneixien bé la salut i el sistema sanitari...”
  • “Si un conseller de Salut quan assumeix el càrrec, no coneix com funcionen la sanitat i la salut pública, ha de ser capaç d’envoltar-se d’experts, deixar-los parlar, escoltar-los  i fer-los cas quan li diuen: conseller, això no...”

Són frases que es comenten soles, i posen en evidència a un conseller que està resultant un dels pitjors consellers del govern de la Generalitat no només d’aquesta legislatura sinó de totes. Estaria bé que ERC es replantegés algunes decisions preses, atès el desprestigi que està acumulant com a partit polític per haver situat en el càrrec de conseller de Salut a una persona que aporta més problemes que no pas solucions a la sanitat catalana. I pel que sembla, són bastants els partits polítics que comencen a estar preocupats amb aquest conseller que ha portat al sistema encara més inestabilitat i inseguretat de la que ja hi havia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada