dilluns, 23 de maig del 2016

Carles Constante nou director general del Consorci Sanitari Integral (CSI)


El CSI cobreix el càrrec de director general de l’entitat, mitjançant una convocatòria pública.


Que n’aprenguin! Diria Joan Laporta



Des que Miquel Arrufat va deixar la gerència del CSI, aquest consorci que incorpora una bona quantitat de dispositius assistencials en el seu sí, havia quedat sense cúpula directiva en l’àmbit executiu atès que quan aquest fet es va produir, la direcció general del CSI ja es trobava vacant. Per resoldre la situació de desgovern, sense director general i sense gerent,  el consell rector del Consorci va decidir fer una convocatòria pública a la que es van presentar, segons s’ha comentat, més d’un centenar de candidatures per cobrir el càrrec de director general del Consorci. La selecció de candidats es va encomanar a la companyia catalana BAREUS Consultors, en la que un dels seus actius principals és Carles Ahicart, que treballa des de fa anys en el camp de la consultoria en l’àmbit sanitari. Aquesta empresa va rebre l’encàrrec de seleccionar de entre totes les candidatures presentades a tres candidats, els quals serien proposats a la Presidència del CSI per tal que fos el consell rector el Consorci qui acabés decidint entre la terna proposada la persona idònia per ocupar el càrrec. Finalment després de les corresponents entrevistes, el consell rector s’ha decidit per un dels integrants de la terna: Carles Constante i Beitia

El currículum del Dr. Constante és realment impressionant. Aquest és un extracte molt resumit de la seva experiència professional: Cap de la divisió d’Hospitals del CatSalut de l’any 95 al 96. De l’any 1996 fins al 2000, el Dr. Constante va ser director general de l'Àrea Sanitària del CatSalut. A l’any 2000 va ser nomenat màxim responsable del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya, fins que a l’any 2002 es va constituir el Consorci Sanitari Integral que derivava de l’anterior de la Creu Roja. En aquest nou Consorci va ocupar el càrrec de president i conseller delegat. A l’any 2004, va ser nomenat director assistencial del Parc Sanitari Pere Virgili fins a l’any 2005 quan es va incorporar com a Project Manager en el Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) que era l’entitat de la qual rebut l’encàrrec de gestió del Pere Virgili. El mateix CHC el va situar al front del Hospital Comarcal Sant Antoni Abad entre els anys 2007 i 2008. Aquesta etapa es va acabar quan va ser cridat pel govern Andorrà per dirigir El Servei Andorrà de Salut entre els anys 2008 i 2010. A l’any 2011 va retornar al departament de Salut quan va assumir en una primera fase la gerència de l’Àrea Metropolitana Sud del CatSalut i uns mesos més tard va ocupar la direcció general de Planificació i Recerca en Salut al departament  de Salut on ha liderat entre altres temes transcendents el Pla de Salut de Catalunya. Aquest càrrec l’ha ocupat fins l’any 2016. Carles Constante ha pogut exercir totes aquestes funcions gràcies a una formació molt àmplia en la que hi destaquen diversos cursos a l’IESE i a ESADE entre d’altres. 

Ara haurà d’assumir aquesta nova responsabilitat en el Consorci Sanitari Integral, que és una institució que abasta diferents centres sanitaris i dispositius assistencials com:
  • Els Hospitals Dos de Maig de Barcelona, el General de l’Hospitalet i el de Sant Joan Despí Moisès Broggi
  • L’Hospital sociosanitari de l’Hospitalet
  • Els CAP Sagrada Família de Barcelona, Collblanc de l’Hopsitalet i la Torrassa de l’Hospitalet
  • Els Centre d’Atenció Especialitzada (CAE) de Cornellà i Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat i el de Ronda la Torrassa   a l’Hospitalet de LLobregat
  • Les Residències Collblanc Companys Socials i la Francisco Padilla, ambdues a l’Hospitalet

L'Hospital de Sant Joan Despí, Moisès Broggi
D’aquest procés de selecció cal destacar-ne el procediment, més enllà de l’elecció de la persona de Carles Constante. I ho destaco en un moment en el que l’administració sanitària, que acaba de posar en llocs de molta responsabilitat a diferents “professionals”, en cap cas s’ha guiat per criteris professionals a l’hora de triar a aquests responsables. El que menys ha importat a l’hora de triar ha estat la professionalitat. Els nomenaments s’han fet a dit, i sense avaluar el risc immens que significa deixar en mans poc experimentades uns pressupostos públics que acabem pagant entre tots.

Per això, cal donar l’enhorabona al Dr. Jordi Mauri president del consorci, i amb ell a tot el consell rector del CSI, per la seva decidida aposta per la professionalitat, Afortunadament encara queden persones que valoren la funció gerencial i la seva alta responsabilitat.


Dr. Constante: molta sort i molt d’encert en aquesta nova etapa 


      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada