dilluns, 19 de gener del 2015

El Vaixell Insígnia de l’ICS canvia de capità: el Dr. Vicenç Martínez nou gerent de Vall d’Hebron


Tot just un any després del seu nomenament com a gerent de l’ICS, Pere Soley fa la seva segona revolució a l’organigrama


Pel moment sembla que malgrat els rumors, el canvis no afectaran a Bellvitge



L’any 2015 ha començat amb les aigües ben revoltes en el sí de l’ICS. Sembla que en el proper consell d’administració, a proposta del gerent de l’ICS, s’aprovarà el cessament de José Jerónimo Navas Palacios, com a gerent dels hospitals Vall d’Hebron. Navas Palacios va ser nomenat gerent de Vall d’Hebron  al març del 2102, substituint a Jaume Raventós que havia marxat a l’empresa privada. Des de llavors, el Dr. Navas, fidel a la seva personalitat, no ha deixat indiferent a ningú en el seu pas per la Vall d’Hebron. No voldria fer cap balanç de la seva actuació en aquesta etapa professional del Dr. Navas. Tanmateix, si ara el treuen deu ser que aquest balanç, positiu del tot no ho deu ser. Aquest cessament ve després de dos entrebancs de certa rellevància; el primer fa tot just un any, quan va patir una vaga de MIR, gestionada amb no massa ma dreta. Mesos més tard, i coincidint amb l’estiu, a Vall d’Hebron es va col·lapsar el servei d’urgències i el Dr. Navas tampoc va estar massa afortunat culpant de la situació als metges de l’Hospital, i cessant al Cap d’Urgències, fet que va comportar certa polèmica en el sí de l’Hospital. De fet en aquest episodi es van arribar a recollir quasi 800 signatures demanant el seu cessament.

Pere Soley, gerent de l'ICS
El Dr. Navas, mentre espera la seva jubilació per la qual deuen faltar uns 3 anys, s’ocuparà de la Innovació en el sí dels serveis corporatius de l’ICS. Aquesta nova àrea corporativa té com a funció bàsica donar visibilitat a tota la innnovació que es produeix en el sí de l'ICS, fomentar la transferència d'aquesta innovació i detectar la que es produiex en altres institucions nacionals o internacionals per poder-la introduïr en le propi ICS. Al Dr Navas el substituirà a Vall d’Hebron el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez fins ara gerent territorial de l’ICS a Girona. Anteriorment, el Dr. Martínez havia treballat ja a Vall d’Hebron en qualitat de Cap del Servei de Cirurgia Pediàtrica  i ocupava el seu càrrec a Girona des de l’abril de 2012 quan va ser nomenat conjuntament gerent territorial de l’ICS i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS). Es desconeix encara qui serà els substitut del Dr. Ibáñez a Girona. Es dona la circumstància que el Dr. Ibáñez havia començat a tenir certs problemes amb la Junta de Personal de l’Hospital Trueta.

Els canvis no acaben aquí. Pilar Solans era gerent d’Atenció Primària de l’ICS de Barcelona Ciutat. La Dra. Solans ha decidit jubilar-se i la gerència de l’ICS  ha aprofitat l’ocasió per situar en el seu lloc al Dr. Rafael Ruíz, gerent del CAPSE (Consorci d’Atenció Primària de Salut de l’Eixample). Aquest consorci està constituït  per l’ICS i l’Hospital Clínic de Barcelona per gestionar 3 àrees bàsiques de salut a l’eixample barceloní. 

El Dr. Vicenç Martínez serà el nou gerent de Vall d'Hebron
Fins aquí l’extensió dels canvis actuals. Val a dir que els rumors apuntaven també a la substitució del gerent de l’Hospital de Bellvitge, tot i que aquesta possibilitat queda pel moment en stand-by si és que mai ha arribat a existir. Tots aquests canvis, s’han produït just un any després de l’arribada de Pere Soley a la gerència de l’ICS. És interessant recordar que una de les seves primeres actuacions com a gerent de l’ICS va ser precisament el canviar a tota la cúpula directiva de la Institució. Ara, un any més tard, Pere Soley aborda la remodelació de la segona línia directiva  de l’ICS, la de les gerències territorials, on encara té molta feina a fer si realment es vol rodejar d’un equip potent per afrontar les últimes etapes de la legislatura. Ara caldrà veure a qui posen a Girona. Aquest és un tema delicat atès que s’està treballant en el projecte CIMS que requereix d’unes habilitats especials que no tothom té. A Tarragona succeeix quelcom de similar, i allà els problemes també es multipliquen: la privatització, l’hemodinàmica, etc. Com diu la responsable de RRHH de l’ICS, sembla que es vol adaptar a la realitat l’estructura directiva actual, per que tal com estan dissenyats els organigrames, aquests ja no responen a la realitat de les organitzacions. Això farà aparèixer nous càrrecs i la desaparició de molts altres. Tan de bo entre aquests que han de desaparèixer, hi hagi els d’adjunts de determinades àrees que no fan més que emmascarar sous a mida de determinades persones.    


El rum-rum dels rumors no cessa, i en aquest sentit es tornen a sentir veus que apunten al CatSalut i fins i tot al Departament de Salut. Haurem d’estar ben atents aquests properes setmanes a veure si algun d’aquests rumors s’acaba confirmant.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada