dijous, 12 de gener del 2012

En el ull de l’huracà



Des de fa unes setmanes en Josep Prat, President del Consell d’Administració de l’ICS està sota sospita. Tot va començar amb una denúncia d’uns regidors de la CUP de l’Ajuntament de Reus en la que acusaven Prat de mala gestió a INNOVA (holding empresarial  municipal de l’Ajuntament de Reus) i preguntaven per la seva retribució. La resposta del nou alcalde de Reus no va ser prou satisfactòria per aquests regidors, que varen començar a fer soroll mediàtic, acusant Prat d’incompatibilitat atès que INNOVA gestiona entre altres empreses, SAGESA que a la vegada és gestora dels Hospitals Sant Joan de Reus i Mora d’Ebre junt amb altres dispositius sanitaris d’atenció primària de les comarques de Tarragona.

Josep Prat, President del Consell
d'Administració de l'ICS

La CUP a banda de voler  conèixer la remuneració del Sr. Prat posava en qüestió la gestió d’INNOVA al·legant que difícilment es podien gestionar amb èxit tantes organitzacions importants  i a més criticaven les possibles incompatibilitats de Prat al tractar-se de 3 grups de l’àmbit de salut, doncs cal afegir a la llista de responsabilitats de Prat la vicepresidència del grup USP Hospitals.

Aquesta situació ha generat un gran ressò  mediàtic, tot i que la col·laboració del Sr. Josep Prat amb l’ICS no comportava cap remuneració (llevat de dietes), però evidentment la coexistència d’aquestes tres responsabilitats en empreses sanitàries en la seva persona poden semblar no massa adients. Cal recordar que la dona del César, a més de ser honesta cal que ho sembli, i per tant la situació del Sr. Prat podria sembrar algun dubte.

El nou hospital de Reus mentre s'estava construint. Sembla que és un hospital
pagat amb diner públic, molt més gran del que hauria estat necessari 


El cert és que mica en mica les coses s’han anat complicant fins el punt que el Sr Prat s’ha vist obligat a dimitir de dues de les seves responsabilitats: ha deixat INNOVA, i ha deixat també el consell d’administració d’USP Hospitals, tal com ell mateix ha comunicat avui als treballadors de l’ICS en una carta que reprodueixo:

De: Presidència ICS
Enviat: Wednesday, January 11, 2012 04:17 PM
Tema: Carta del president del Consell d'Administració de l'Institut Català de la Salut

Benvolgudes i benvolguts,

Com a president del Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut, en els darrers mesos he estat protagonista involuntari d’informacions publicades en alguns mitjans de comunicació. Informacions que han qüestionat la compatibilitat de les meves ocupacions laborals i la legitimitat de la meva tasca al capdavant de l’ICS.
Després d’una llarga trajectòria professional dins el sector sanitari, crec que ara és el moment de centrar els meus esforços en aquesta institució que tinc l’honor de presidir. Per això he pres la decisió de renunciar als càrrecs de director general d'Innova Grup d'Empreses SA i conseller del Grup Sanitari USP Hospitales.
Malgrat que la compatibilitat d’aquests càrrecs amb el de president del Consell d’Administració de l’ICS és legal, legítima i no excepcional, no vull que, en cap cas, la imatge i el prestigi de l’ICS i, per extensió, de la Generalitat de Catalunya puguin quedar afectades.
És per això que he decidit dedicar-me de forma prioritària a l’encàrrec que m’ha confiat el Govern de la Generalitat i que no és altre que encapçalar un projecte engrescador que ens permetrà transformar l’ICS en una empresa pública moderna i adaptada a les necessitats de salut de la ciutadania a qui donem servei.
Ben cordialment,

Josep Prat Domènech
President del Consell d'Administració
Institut Català de la Salut


Paral·lelament, l’assumpte ha arribat a la Fiscalia de l’Audiència Nacional a instàncies de la CUP, i sembla que l’Oficina Antifrau de la pròpia Generalitat de Catalunya ha pres cartes en l’assumpte.

l'Oficina Antifrau de la Generalitat està investigant
 possible conflicte d'interessos

Veurem com acaba tot plegat...  







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada