dimecres, 13 d’abril del 2011

Brots verds! Hi veig alguns brots verds...Tot i que alguns es retraten ben retratats!




Avui aquest matí m’he endut una sorpresa agradable al llegir La Vanguardia: hi ha una entrevista amb 4 metges, un del Clínic, un altre del Taulí, un tercer de Can Ruti i un quart de Vall d’Hebron, i em semblen un conjunt de raonaments assenyats i fets amb criteri constructiu. Recomano a tothom que ho vulgui llegir, clicar l’enllaç a aquesta entrevista.

En els temps que corren, en els que una majoria de gent es deixa influenciar pels interessos partidistes o professionals, trobar un conjunt de persones disposades a dir el que pensen basant-se en el sentit comú és una molt bona senyal, i per això ho destaco.

Un altre brot verd que vull destacar és la nova orientació que el conseller Ruiz sembla que vol donar a la situació.  Efectivament, es diria que tantes queixes (o potser ha estat el propi govern?) l’han obligat a matisar els plantejaments inicials, de manera que ara sembla que hi pot haver un cert canvi en la manera com s’havia enfocat fins ara tot aquest afer.

Ahir el Consell de Govern de la Generalitat va prendre l’acord de preservar les urgències, l’assistència primària i les persones amb malalties greus, de les retallades.  A més va garantir tot un seguit de prestacions que tampoc s’han de veure afectades per la retallada, i com a novetat posa a l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut com a element que haurà de vetllar pel seguiment i vigilància de les mesures que apliquin els diferents centres, així com avaluar l’impacte real de les mateixes. A l’amic Guanyabens, n’hi ha caigut una de bona, però si més no, sembla que les coses s’estiguin encarrilant de manera diferent a com s’havia anat fent fins ara.

Fins aquí els brots verds del dia...que no són pocs, sobre tot considerant que des de fa forces setmanes,  ben poques coses positives es podien explicar de tot l’enrenou que les retallades, i també la manca de lideratge i els dèficits de comunicació havien generat.

Tanmateix, haig de tornar a denunciar a les persones que utilitzen aquesta situació per interessos partidistes, personals o corporatius:

Avui a la 1 del mig dia, hi ha hagut talls de trànsit en diferents vies importants de la ciutat de Barcelona i àrea metropolitana.

200 treballadors de l’Hospital del Mar han tallat la Ronda litoral
Altres 200 persones de l’Hospital Vall d’Hebron han tallat la ronda de Dalt
50 treballadors de l’Hospital Clínic han tallat el carrer Urgell
500 treballadors de l’Hospital de Bellvitge han tallat la Gran Via a L’Hospitalet
200 metges (d’hospitals i primària) pertanyents al sindicat Metges de Catalunya , s’han concentrat davant del Departament de Salut

Evidentment, tots ells protestant per les retallades, prèvia convocatòria que ha corregut aquests dies pel facebook. En total doncs 1.150 persones, de les quals unes 300 són metges.

I aquí és on ve la contradicció: aquestes persones que protesten per les retallades, i que asseguren que amb les retallades la sanitat catalana torna no se quan anys enrere, i que la qualitat de l’assistència es veurà molt afectada, i que els malalts estaran desatesos, aquests que protesten per tot això i més coses, avui a la una del mig dia, han abandonat els seus llocs de treball per sortir a tallar el trànsit, deixant abandonats a la seva sort als malalts dels hospitals: metges, infermeres, auxiliars, zeladors, administratius etc., han abandonat les seves responsabilitat professionals, han deixat als malats a la seva sort, i han sortit al carrer. És a dir, allò que ells denuncien és precisament allò que ells practiquen.

Em sembla, que això és una prova clara de vàries coses:

La primera, que si als hospitals respectius no ha passat res mentre ha durat l’abandonament  del lloc de treball, està molt clar que aquest gent sobra. Jo li demanaria al conseller Ruiz que els acomiadi a tots. En aquest cas, és ben segur que els hospitals no se'n ressentiran gens, i l'estalvi pot se força important.

La segona, que al darrere de tot plegat hi ha gent interessada a manipular a l’opinió pública a través dels treballadors de la sanitat. I això és lamentable...una vegada més hi ha gent que anteposa els seus interessos als del país. Així no anirem enlloc.

Estem en una situació  en la qual no tenim ni tindrem els diners necessaris per pagar els serveis que donem als ciutadans, i això requereix mesures urgents de correcció. No és admissible que algú, amb un concepte de la ètica molt particular en vulgui treure partit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada