divendres, 9 de desembre del 2016

VII Jornada Associativa de la Unió (i II)




Guillem López Casasnoves: "la despesa sanitària continuarà creixent, i caldrà decidir quina part d'aquest creixement podrà cobrir-se a través dels impostos".

Genís Roca: "La Transformació Digital és un repte que ha d'assumir al direcció general de les organitzacions".

Esther Casademont: "No gestionem persones, sinó les seves emocions". 


(...Continua de l’entrada anterior)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont va fer
 la cloenda d'aquesta VII Jornada de la Unió
Després de les paraules d’Anna Cabré, la VII Jornada de la Unió va continuar amb la  intervenció de Guillem López Casasnovas catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Va començar desitjant llarga vida! a la Unió. De la seva intervenció destaco les frases següents:

“Continuem, després de molts anys, parlant més dels problemes de sostenibilitat dels sistema que no pas dels seus resultats; continuem “desfocalitzant” perquè la sostenibilitat és un concepte molt lligat a la política; el que cal es centrar-se en la solvència com a capacitat per trobar solucions noves als diferents reptes que ens van apareixent”
“la crisi situa al sistema de salut en unes coordenades diferents, amb un creixement per sota del creixement del PIB nominal. Tanmateix la despesa sanitària continuarà creixent, i caldrà determinar quina part d’aquest creixement podrà cobrir-se a través dels impostos ”
“si la societat ho considera es poden augmentar els recursos destinats a la salut. Caldria veure quines vies de finançament complementari es poden obrir”  
“si d’acord al que es dibuixa des d’Europa, que interpreta que no existeix risc empresarial en els  concerts, i aquests es consideren com un contracte administratiu heu begut oli, és la mort de l’autonomia de gestió”
“cal introduir el concepte de risc en la gestió de l’atenció especialitzada i en els consorcis territorials amb pagament per càpita”
“si la causa és justa cal parar compte amb els arguments: volem més recursos per al sistema sanitari?, però per a fer què? Els diners públics han de respondre a criteris de cost-efectivitat. Cal acompanyar-ho amb criteris clars de com millorarà la sanitat si es pogués disposar de més recursos”
“cal assegurar una utilització impecable dels recursos, cal ser molt curosos en la interfície públic-privat”
“A Catalunya ha quedat demostrat que una bona provisió púbica de serveis sanitaris requereix d’una bona dosi de provisió privada”

El següent a intervenir va ser Genís Roca, president de Roca Salvatella, que va parlar sobre la transformació digital. De la seva intervenció destaco les frases següents:

“Internet era un problema de tecnologia; les web 2.0 afectaven directament als departaments de màrqueting i comunicació de les empreses, ja no era un problema dels tecnòlegs; la transformació digital que estem vivint ja no són un problema dels departaments de màrqueting i comunicació. Es tracta d’una qüestió molt més estratègica en el que cal redissenyar el model o canviar el model de negoci. Estem doncs davant una qüestió de direcció general”
“la transformació digital és l’excusa que fem servir per introduir canvis en les nostres organitzacions. Estem disposats a afrontar novetats de manera continuada?”
“hem de saber com d’eficaços som gestionant dades; el repte és tenir dades amb temps real, entendre-les i prendre decisions”
“en el futur anirem a uns nivells d’algoritmes i robotització superiors als necessaris; amb l’excusa d’un servei personalitzat s’abusarà de la captura de dades”
“de qui són les dades? Són meves i no hi puc accedir ni hi puc treballar. Vull les meves dades i vull decidir a qui les deixo. Qui les custodia? Caldrà resoldre aquestes noves exigències que de ben segur apareixeran”

Finalment va intervenir la Sra. Esther Casademont, directora d’Hunivers People Hub. En la seva intervenció va dir entre altres coses:

“cal treballar en el moll de l’ós de les organitzacions i amb el material sensible de les organitzacions que són les persones; els recursos humans”
“avui en dia hi ha comandaments que en saben menys que les persones a les que han de dirigir”
“la gent escull aquelles activitats en les que senti que allò que està fent té un sentit”
“la gent ja no vol conciliació; vol equilibri”
“no gestionem persones sinó les seves emocions; les organitzacions del futur estaran orientades a gestionar emocions”
“Caldrà incorporar el mapa relacional al busines plan de les empreses; atendre a les tres R (relacions, resistència, resiliència)”

Finalment hi ha haver la cloenda de la Jornada a càrrec de Carles Puigdemont president de la Generalitat que en la seva intervenció va posar en valor la riquesa de la diversitat de proveïdors dels sistema sanitari català, fet que ha ajudat molt a afrontar aquests anys de tanta dificultat económica i va dir sentir-se orgullós d’un model sanitari que també és model de coherència social. Va ressaltar el pes del sector salut en l’economia del país, i va fer referència al component innovador i al talent indiscutible del sector sanitari, posat a disposició de la societat. També va dir que el govern de Catalunya i el país sencer estan en deute amb uns professionals que han posat el seu compromís amb la societat per davant de qualsevol altre consideració. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada