dimarts, 22 de gener del 2013

Gerències en dansa: tancant el cercle




Dies enrere el Diari de Terrassa publicava la notícia que Pere Vallribera havia acceptat l’oferta de SAGESSA (empresa municipal reusenca que gestiona molts dispositius sanitaris de la província de Tarragona a més de l’Hospital Sant Joan de Reus) per fer-se càrrec de la gerència de la institució esmentada.

Independentment  de la polèmica que s’ha generat a la capital del Baix Camp, on sembla que SAGESSA havia organitzat un concurs per cobrir aquesta plaça i Pere Vallribera no estava entre els candidats, fa dies que corre el rumor que José Augusto Garcia Navarro fins ara Director General del Grup SAGESSA canviaria d’aires per venir a Barcelona a ocupar la Direcció General del Consorci de Salut i Social de Catalunya (antic CHC).



Pere Vallribera, nou director general de SAGESSA

Aquest fet implicava d’entrada que Ramon Cunillera havia de deixar el seu càrrec al Consorci de Salut i Social per donar-hi cabuda al Dr. José Augusto Garcia.  Per tancar l’operació, calia trobar una  sortida adequada al Dr. Cunillera, i sembla que la marxa de Pere Vallribera a Reus ho ha propiciat, de manera que el canvi podria molt bé ser el següent:

Pere Vallribera ocupa la plaça  de José Augusto Garcia Navarro com a director general de SAGESSA; José Augusto Garcia accediria a la direcció general del Consorci de Salut i Social de Catalunya i Ramon Cunillera passaria a ocupar la direcció general del consorci sanitari de Terrassa que hauria deixat vacant Pere Vallribera. És el que podríem anomenar com carambola a tres bandes”.

Pere Vallribera Rodríguez és metge i té una àmplia experiència a Catalunya iniciada a L’Institut Català de la Salut l’any 1988 al Servei d’Hospitals i continuada a l’any 1994 ja com a gerent al Consorci Sanitari del Maresme i La Selva (hospitals de Blanes i Calella)  des d’on va passar a l’any 2003 al Consorci Sanitari de Terrassa on ha desenvolupat una tasca sobre tot eficient. El Consorci Sanitari de Terrassa té unes dificultats afegides  sobre tot en l’àmbit de personal i val a dir que Pere Vallribera les ha superat amb nota.


El Dr. José Augusto Garcia Navarro podria ser el proper
director general del Consorci de Salut i Social de
Catalunya  

 José Augusto Garcia Navarro inicia la seva trajectòria de gestió a l’hospital de la Sta Creu de Tortosa coma Director del centre. A l’any 2000 assumeix la direcció d’atenció sociosanitària i social de SAGESSA on juntament amb un equip ampli de bons professionals han fet el canvi d’un hospital comarcal a un hospital de referència que ha culminat amb la posada en funcionament del nou hospital inaugurat fa tres anys aproximadament. A l’any 2004 va ser gerent operatiu del Grup del que va ocupar  la direcció gerència a l’any 2007fins a l’any 2011, moment en que és nomenat Director General del Grup.  Segurament les raons de la seva sortida de Reus cal relacionar-les amb la situació d’INNOVA, holding de les empreses municipals reusenques, que ha quedat tocada després dels problemes suscitats per la gestió de Josep Prat. Tanmateix en el balanç de la seva gestió a Reus hi ha un tema que per uns és positiu i per altres és negatiu: és responsable juntament amb altres persones d’haver fet a Reus un hospital d’unes dimensions excessives que comportaran uns costos de funcionament massa elevats. Deixant això a banda sembla que els resultats de la seva gestió són positius. 


Es rumoreja que el Dr. Cunillera podria ser el proper Director
General del Consorci Sanitari de Terrassa

El Dr. Ramón Cunillera  Grañó és metge de família i la seva carrera de gestió la va començar al Consorci de La Selva com director d’atenció primària a l’any 93. Posteriorment, a l’any 2000 va assumir la direcció assistencial de la corporació sanitària del Maresme i la Selva.  I va ser a l’any 2006  que va arribar a l’hospital de Mollet com a gerent, i a començaments de l’any 2008 va substituir a Jaume Raventós com a director general de Consultoria i Gestió divisió de gestió de CHC, i a l’any 2010 assumia la direcció general del propi Consorci Hospitalari de Catalunya   avui Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC).

Crec que en general els canvis són positius. De fet, un gerent que ocupa el mateix càrrec més enllà de 5 anys, acaba per envoltar la seva gestió de un cert aire de rutina. No vull dir amb això que tots aquells que porten més de 5 anys en el mateix lloc estiguin dominats per la rutina, però si que afirmo que els canvis són en general bons. Per les organitzacions i per les persones. Que tinguin tots bona sort.


www.rbaestudisiprojectes.cat

4 comentaris:

  1. La Energia, ni es crea ni es destrueix...es transforma....i ja veus, per a que ningú es senti oblidat, la que ni es crea ni es destrueix...cau i alimenta els forats negres...ves tu a saber si hi ha altres dimensions , altre univers paral·lel!

    ResponElimina
  2. Qui sap...l'endogamia del sistema no és bona. De tant en tant convé sava nova per purificar la sang de tot l'organisme. Sinó passa com als borbons. Ara convindria una entrada de vent fresc al sistema que s'endugués les borrasques que encara hi queden...

    Qui ho ha fet malament a un lloc no té per que fer-ho bé en un altre, tot i que a vegades hi ha sorpreses.

    De tota manera recorda allò que alguna vegada hem comentar: cal estar al lloc oportú en el moment oprtú. A casa quasi mai et venen a buscar...

    ResponElimina
  3. Ni tan sols pretenia fer una apreciació malèvola...bé, aquesta sembla la meritocràcia de la punta de coixí imperant en el nostre pais i com diu el lema dels Windsor, el vell lema de l'Ordre de la Jarretera: "Honni soit qui mal y pense",..."que la vergonya caigui sobre aquell que pensi mal"...
    Cal desitjar-los sort, és clar!

    ResponElimina
  4. Jo diria que estem davant de canvis importants. No se no quan ni com, però el camí actual no porta enlloc. Tampoc crec que sigui meritocràcia, potser si ho és, ho és mínimament. M'inclino més per carnets, partits, amics, i axí...anem malament amic Gerard.

    Però torno al començament; venen temps de canvis. La mediocritat actual té els dies comptats. Confio que el futur sigui millor, per que la Llei de Murphy sempre és aplicable. esperem que aquesta vegada no.

    ResponElimina