divendres, 10 d’agost del 2012

Polítics…de vacances!




El mes d’agost és un mes que demostra sense cap mena d’equívocs com influeixen els polítics en els problemes de la societat. Quan la classe política se’n va de vacances, la prima de risc resta estable, la borsa manté les fluctuacions típiques del mes d’agost, els mercats semblen adormits, no hi ha risc immediat de ser intervinguts, l’€uro deixa de rebre atacs, la Sra. Merkel no és la culpable dels nostres mals, la caverna mediàtica espanyola deixa en pau l’estat de les autonomies, els jubilats no han de témer  que els retallin les pensions, no es parla de més retallades, etc., etc. Davant d’aquesta realitat algú es pot preguntar amb raó, si no ens sortiria més a compte com a ciutadans, deixar que els polítics estiguin de vacances tot l’any...

L'alcalde de Badalona Sr. Garcia Albiol va prendre  en benefici propi,
una part del protagonisme que li corresponia en la seva
 totalitat a la nedadora Mireia Belmonte

El cert és que de vacances...malauradament no hi acaben d’estar mai sempre n’hi ha algun que intenta treure algun profit del mes d’agost. És el cas del Sr. Garcia Albiol alcalde del PPC de Badalona. Aquest personatge s’ha aprofitat dels  èxits esportius d’una  badalonina (Mireia Belmonte) que havent guanyat dues medalles de plata ha estat homenatjada per l’ajuntament del seu poble i el Sr. Garcia Albiol no ha desaprofitat l’ocasió per aparèixer al balcó de l’ajuntament  intentant acaparar una part del protagonisme quan aquest li corresponia en exclusiva a la Mireia.

Tampoc està de vacances la Sra. Soraya Rodriguez portaveu del PSOE. Deu estar bastant enfadada per que els companys del partit han marxat de vacances i l’han deixat de reten; tant enfadada que ha convocat al mitjans de comunicació per demanar alpresident  Rajoy que torni de vacances i convoqui un consell de ministres per abans del 15 d’agost. O enyora molt les retallades habituals dels consells de ministres dels divendres, o està molt  avorrida de la vida.

La Sra. Soraya Rodriguez portaveu del PSOE vol que el Sr Rajoy
suspengui les vacances. Sisplau no...deixi'l...com més temps
s'estigui fora molt millor pels ciutadans!  

Per altre banda el diputat andalús i alcalde de Marinaleda Sr. Juan Manuel Sánchez Gordillo  d’IU (esquerra unida) junt amb sindicalistes del Sindicat Andalús de Traballadors, han decidit pel seu compte “expropiar” aliments a supermercats d’Écija (Sevilla) i Arcos de la Frontera (Cadis). Els angelets volen expropiar articles de primera necessitat. Afortunadament elsencarregats de l’ordre públic sembla que en volen posar a algun d’ells a la presó. Evidentment no al Sr. Diputat qui tot i robar en un supermercat és aforat. Aquest tema dels aforats  s’hauria de tornar a estudiar. Un diputat és aforat per poder robar impunement? Quelcom falla en aquesta qüestió.

Els liders sindicals espanyols, rebuts pel Rei d'Espanya

Uns altres que no són de vacances (encara) són els representants dels dos sindicats majoritaris CCOO i UGT. Fernandez Toxo i Cándido Méndez s’han reunit amb el Rei i li han exposat que volen un referèndum per tal que els ciutadans mostrin la seva opinió sobre la política econòmica que està duent a terme el govern central. Home, posats a demanar jo també demanaria un referèndum per veure quin grau d’acceptació tenen aquest parell d’oportunistes ficats a liderar els sindicats més forts del país, sense cap base, ni coneixement ni formació. Així ens va...

Mario Draghi és el President del Banc Central Europeu:
alguns haurien d'aprendre a callar... 

Tampoc ha marxat de vacances el Sr. Draghi, el President del Banc Central Europeu. Per desgràcia nostra, aquest home continua parlant més del compte. Hi ha polítics a Catalunya, Espanya i Europa que cada vegada que baden la boca organitzen un conflicte econòmic de conseqüències imprevistes. En aquesta ocasió el Sr. Draghi opina que a Espanya han de baixar els sous encara més. I el que més greu em sap és que té raó...

Tanmateix malgrat els exemples que he posat advoco per que els polítics facin vacances  i com més millor. Està prou clar que quan no hi són, els ciutadans vivim molt més tranquils.


2 comentaris:

  1. Estavem massa tranquils. La Sra. de Cospedal, a peu del canó, qualifica la petició del pacte fiscal, com un xantatge nacionalista.Quin nivell!. He recordat les opinions del professor Pedro Nueno que diu que en sentir l`arrogància de certs polítics, pensa que abans d`acceptar el càrrec haurien d`aprendre negociació. Negociar amb humilitat, com li va ensenyar el seu pare, com va aprendre a ESADE, com ensenya a Harvard. (article "Negociant" La Vanguàrdia 5-8-12).Articles que setmanalment espero perquè són lliçons d`anar per la vida. Quina llàstima dependre d`uns polítics que s`expressen tan indignament, malgrat els estudis que representa que tenen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Éstà molt clar el tarannà de la Sra. Cospedal: enlloc d'arreglar els problemes de la seva comunitat es dedica a criticar a Catalunya; aixó li dona més vots que reduir el dèficit a la seva comunitat. Aquesta és la classe de polítics que tenim. Aconseguir vots encara que sigui mentint. O canviem l'escala de valors o com a societat estem arribant a uns extrems dels que no se com se'n surt.

      Elimina