dilluns, 23 de febrer del 2015

La marea blanca de Lleida punxa


Els promotors de la marea practiquen una tàctica gens democràtica: repetir una mentida per veure si la gent, de tant sentir-ho, s’ho acaba creient.


El fet de mentir reiteradament, ja no és producte de la ignorància: és prova inequívoca de mala fe, i de voler manipular als ciutadans





Dissabte era el gran dia. Els organitzadors de la marea blanca lleidatana feia dies que a través de les xarxes socials estaven escalfant motors per que volien omplir de blanc els carrers principals de la capital del Segrià amb l’intent d’aturar el consorci Sistema Integral de Salut Lleida-Pirineus. Les seves esperances es varen veure frustrades doncs només al voltant d’un miler de lleidatans els hi van donar suport.  En la manifestació anterior convocada a la tardor de l’any passat, hi varen assistir unes 800 persones i llavors l’excusa de la baixa participació  va ser la pluja. Aquest dissabte passat, sense pluja ni altres accidents meteorològics, hi van assistir 200 persones més que el dia de la pluja, comptant amb els autocars desplaçats des de Barcelona. A la manifestació hi van ser presents “els de sempre” amb ICV-EUiA i les CUP així com la monja Teresa Forcades de Procés Constituent i algun altre mitjà alternatiu d’aquests que estan especialitzats en escampar la porqueria a tort i a dret i a destruir-ho tot amb mentides malintencionades i intents de manipulació dels ciutadans. Aquest conglomerat tan estrany de participants posa de manifest que a aquests col·lectius el que els interessa no és la salut del ciutadans, ni tan sols la sanitat pública: el seu interès és desestabilitzar socialment per veure si d’aquestes situacions ells en poden treure algun profit. És ben bé allò de “a rio revuelto ganancia de pescadores”. El que resulta verdaderament trist és que estan jugant amb la sanitat pública, servei públic que afecta la sensibilitat de molts ciutadans, i en lloc de preservar la sanitat del conflicte, el que fan és crear un fals conflicte a la sanitat.

Per tal d’intentar ser el màxim objectiu, em limitaré a comentar les frases de dos dels portaveus de l’organització de la manifestació, i intentar posar al descobert la manca d’arguments i de solidesa de les seves afirmacions, ja que no argumentacions.

Gerard Sala un dels portaveus va dir:

“Volem exigir al govern de CiU, que ha ignorat les 38.575 signatures i els centenars d’actes que s’han fet contra el consorci, que aturi el Consorci” 

Ja vaig comentar en un altre escrit en aquest blog que les signatures (primer eren 34.000, després 35.000 i ara ja en són 38.575 segons els organitzadors), no tenen cap valor. Jo mateix signaria si em preguntessin si voldria signar contra la privatització de la sanitat a Lleida. 

“Aquest consorci obre la porta a la privatització i això permetrà una sanitat més oberta a les possibilitats de corrupció i mala gestió”

Com es por parlar de privatització, si aquest és un consorci públic, participat exclusivament per empreses públiques? I per altre banda estem segurs que la mala gestió i la corrupció són patrimoni exclusiu de les entitats privades? Quanta demagògia en aquestes paraules, i quanta falsedat també. Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, Ajuntament de Sabadell, Ajuntament de Torredembarra, etc., semblen demostrar més aviat tot el contrari...  

“Nosaltres el que fem és posar un ultimàtum al govern de la Generalitat per que deixi de desobeir a la voluntat majoritària dels ciutadans  de Lleida i paralitzi la creació del consorci sanitari. No ens aturarem fins sentir del Govern que aquest consorci es un projecte enterrat”

Mil persones, 38.000 signatures, i unes quantes mentides volen posar un ultimàtum al Govern de la Generalitat? Au va home, que estem parlant de societats madures i de coses sèries...

Per la seva banda, Helena Motos un altre dels portaveus de la marea blanca va dir:

“Aquest és un consorci que no millorarà ni l’assistència ni la qualitat de la sanitat sinó més aviat el contrari”

En què es basa aquesta afirmació? en que ella ho diu? Amb quin crèdit compta la Sra. Motos per afirmar aquesta mentida? Es pensa que ella és més llesta que tot un Departament de Salut que afirma el contrari, i a més ho raona?  

“És un consorci concebut per fer una pseudo-privatització i mercantilitzar la sanitat. Hi ha la voluntat de privatitzar el model sanitari català per que hi hagi un tercer que faci negoci amb aquest model sanitari”

Tornem-hi amb la privatització, ara rebaixada a la categoria de “pseudo”. M’agradaria saber qui és en el cas de Lleida aquest “tercer” que farà negoci amb el consorci. En lloc de tirar la pedra i amagar la ma, podria concretar una mica més si us plau? És que en aquest consorci no hi hauran “tercers” sap?

“El Govern passa del que vol la població i el que realment volen es quedar-se un pessic dels diners destinats a al sanitat”


Molt bé, felicitats Sra. Motos: la seva traca final: el govern el que vol és robar. És això Sra. Motos? Dient aquestes mentides, difamant així a les persones, pensant que tots són una colla de xoriços llevat de vostè i els seus, es demostra que no es tenen valors i que a la vida tot si val. Sra., Motos, perquè no discutim d’idees, de projectes, de models, d’una  manera raonada, amb arguments,  però preservem si us plau la honorabilitat de les persones i de les institucions? No es pot parlar sense faltar al respecte més elemental dels seus interlocutors?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada