dimecres, 20 de juliol del 2011

Baixes al Departament de Salut...sis mesos després de ser nomenats!



Tot just sis mesos després  del seu nomenament, dues persones de l’entorn immediat del conseller Ruiz han estat fulminantment cessades. Es tracta de Joaquim Esperalba, que ha estat reubicat  com a gerent al Consorci Sanitari del Maresme (Hospital de Mataró) i de la cap del Gabinet del conseller, la Sra. Núria Martínez que ha estat reubicada a la secretaria d’Estratègia i Coordinació.

En Joaquim Esperalba ha estat substituït en al Direcció general de regulació, planificació i recursos sanitaris del Departament de Salut per Carles Constante, mentre que Núria Martínez ha estat substituïda per el Dr. Jaume Tort.

El Dr. Jaume Tort


De tot plegat se’n deriva una primera lectura que no afavoreix precisament al conseller Ruiz: quan les coses van malament al teu voltant, en lloc de pensar que els teus col·laboradors immediats ho estan fent malament, més val que et preguntis si no seràs precisament tu la causa de que les coses no vagin com haurien d’anar. Segurament aquest anàlisi és propi de persones equànimes i objectives; malauradament el que sol succeir és el que ha passat en aquesta ocasió: cessaments  per aquí i per allà  i tot arreglat.

Està clar que 6 mesos després d’iniciat el mandat del conseller Ruiz, tenir que començar a refer l’equip no és precisament un bon senyal. De tota manera de tot plegat se’n desprèn un avís a navegants: sembla que actualment en el Departament de Salut, les culpes sempre són “dels altres”... i si aquest sentiment arrela en els màxims responsables de les diferents àrees, mai s’arribarà a crear consciència d’equip, i les coses no aniran bé.

El Dr. Pomés, diuen que "protector" d'en Jaume Tort


Dels recent nomenats voldria centrar-me una mica en al figura del Dr. Jaume Tort. En Jaume Tort va acabar els seus estudis a la facultat de medicina de Lleida.  Diuen que era l’alumne “preferit” d’en Xavier Pomés, llavors regidor independent de l’Ajuntament de Lleida amb l’alcalde Ciurana i professor de la facultat de medicina i com a tal, l’eina que en Pomés utilitzava per maniobrar d’acord als seus objectius. Encara recordo les pugnes Dr. Pomés/Dr. Rubio a Lleida, amb interessos universitaris pel mig, i amb en Jaume Tort portaveu dels estudiants del curs rotatori, intentant maniobrar d’acord a les instruccions del seu mentor. Temps més tard, en Xavier Pomés va premiar les bones maneres d’aquell estudiant espavilat col·locant-el  a l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Lleida, on recent sortit de la facultat en Jaume Tort s’ocupava de la planificació familiar.   També va participar en temes de salut escolar.

Antoni Siurana, exalcalde de Lleida


Ho va fer tan bé, que sembla que el seu protector Xavier Pomés, que ja s’havia incorporat a la DGOPS del departament de sanitat i seguretat social  de la Generalitat de Catalunya, va aconseguir que en Jaume Tort fos cridat pel departament per ocupar-se precisament de la salut escolar.

I just aquí va començar l’aventura d’en Jaume Tort: va ser cap del gabinet del director del servei català de la salut, amb en Josep Prat com a director del servei. Posteriorment, va ser director de Barcelona Medical Center, des d’on promocionava el que ara s’anomena turisme sanitari. Més tard va treballar als laboratoris Glaxo, paral·lelament a la seva plaça a l’UOC. Finalment ha estat nomenat cap del gabinet del conseller Ruiz.

Pel bé del sistema, cal desitjar-li al Dr. Tort el millor dels encerts. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada