dilluns, 16 de maig del 2011

Dignitat? Ètica? Valors?...algú recorda el significat d’aquestes paraules?


Dissabte passat  Barcelona va viure una manifestació organitzada per les centrals sindicals majoritàries (CCOO, UGT) i altres sindicats sectorials (Metges de Catalunya i  SATSE pel que fa a sanitat) en protesta contra les retallades en salut i educació a més de moltes organitzacions de la societat civil que s’hi van sumar.


 
























No totes les manifestacions han anat contra el Govern de la Generalitat...


Les xifres d’assistents són, com sempre en aquests cassos discordants:

Guàrdia Civil i Mossos   30.000 persones
Organitzadors               200.000 persones
El Periodico                  100.000 persones   
El País                            45.000 persones

Altres mitjans no gosen dir una xifra i es limiten a dir el màxim dels organitzadors i el mínim de la guàrdia urbana. Tanmateix, el més important no és la xifra exacta de manifestants  si no les motivacions de cada persona per ser present a la manifestació.

Segur que entre els manifestants hi havia persones de bona fe; persones que havien acudit a manifestar-se per mostrar el seu desacord amb les retallades que el govern ha anunciat, i que per altre banda uns quants entenem que són del tot necessàries.

Però tant segur com l’anterior és que entre el manifestants de dissabte hi havien moltes persones que la seva intencionalitat no era el  oposar-se a les retallades, si  no que el seu objectiu  era incidir d’una manera molt poc ètica en els resultats de les eleccions de diumenge vinent.

El Govern de la Generalitat va començar a anunciar les retallades pràcticament l’endemà de prendre possessió. Precisament, l’inici d’aquest blog coincideix amb els primers anuncis de retallades a mitjans de gener aproximadament. No deixa de ser si més no curiós que hagin calgut quatre mesos per convocar una manifestació al respecte. I aquesta manifestació es fa precisament la setmana abans de les eleccions municipals.



Jo ja crec en les casualitats, faltaria més, però no em crec gens als senyors d’Iniciativa per Catalunya capitanejats pel noi de la bicicleta, i tampoc em crec a Comissions Obreres i UGT, disposats a destruir al rival polític amb totes les armes disponibles, fins i tot les que estan mancades de tota ètica política.

I ho dic així de clar, per que és inadmissible en un país mitjanament seriós, que aquells que han generat amb les seves decisions l’actual ruïna  econòmica del país vulguin ara treure rèdits polítics de la situació que ells mateixos varen crear. Això em sembla indignant; propi de països en vies de desenvolupament no ja econòmic, si no mental. És insultar a la intel·ligència pretendre aprofitar-se de les dificultats que ells mateixos han creat. Indigne m’atreveixo a dir...

no, no...no és una broma...Sabadell està ple d'aquest slògan



Tan indigne com l’eslògan que ICV utilitza a Sabadell: “Que torni el bon govern” tenen la barra de dir. Ells que amb la seva nefasta gestió han destrossat les arques del govern de Catalunya  s’atreveixen a demanar que la gent els torni a escollir apel·lant al Bon Govern!!! Vivir para ver que diuen els castellans...

 Tanmateix val a dir  que no és només ICV qui ha intentat (i de ben segur ha aconseguit) rèdits polítics. És també ERC i el PSC encara que vulguin dissimular-ho sobre tot aquests últims. Aquests dies de campanya, pràcticament no he sentit per part d’aquests partits ni una sola proposta en positiu; tot consisteix en jugar a la contra:

Frases com “ens oposarem a les retallades del govern”, “no consentirem retallades a Barcelona” “Votar al Sr. Trias és obrir la porta de l’Ajuntament al PP”  etc., etc., estan a l’ordre del dia en boca de tots els candidats dels partits esmentats, però propostes en positiu...algú en recorda alguna?

 Un dels causants de la retallada, manifestant-se en contra de la retallada
Això només passa en un país com el nostre...així ens va!


Però el que palesa molt clarament el país que tenim, i els liders que tenim és la última perla d'en Zapatero. Aquest senyor ha tingut el desvergonyiment de demanar-li avui al President Mas que s'escolti als que es van manifestar dissabte en contra de les retallades...si, si,...ho llegeixen bé: aquell que ens nega el fons de competitivitat, qui no ens paga els costos dels malalts d'altres comunitats atesos a Catalunya, que ha retallat las pensions i altres prestacions socials, ha tingut la poca ètica de fer aquesta petició, sent ell juntament amb el tripartit l'origen de tots els nostres mals.  
Aquells que encara donem valor a paraules com Dignitat, Ètica, etc., ens sentim profundament decebuts de formar part d’un col·lectiu que prima el tot si val per aconseguir els seus objectius polítics i que prima la cultura del “pelotazo” per aconseguir els objectius econòmics. Que prima els seus interessos de partit i personals per damunt dels interessos del país,  i que en les seves prioritats la traveta, la trampa i l’engany són armes d’ús habitual. Com deia ja fa molts anys en Raimon...”nosaltres no som d’eixe mon...” 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada