dissabte, 25 de maig del 2019

Canvis a la Regió Sanitària de Barcelona del CatSalut



La Dra. Anna Aran substituirà al Dr. Lluís Franch a la Gerència d’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona del CatSalut .


Avalada per una formació en gestió adequada, i també per una experiència professional exitosa, la Dra. Aran tindrà com a responsabilitat aconseguir la màxima eficiència d’una xarxa assistencial potent amb hospitals terciaris de referència a Badalona, Mataró, Sabadell i Terrassa  
 


La Regió Sanitària de Barcelona del CatSalut, el gerent de la qual és el Dr. Lluís Franch, inclou tres àmbits diferenciades: el Consorci Sanitari de Barcelona, sota la responsabilitat de l’incombustible Dr. Jaume Estany, l’Àmbit Metropolità Nord sota la responsabilitat del Dr. Lluís Franch i l’Àmbit Metropolità Sud sota la responsabilitat de Joan Puigdollers.

Segons apunten fonts ben informades, s’estan preparant canvis que consisteixen en la substitució del Dr. Lluís Franch en la seva responsabilitat com a gerent de l’Àmbit Metropolità Nord, i no queda clar si també se’l substituiria com a gerent de la Regió Sanitària de Barcelona. La persona triada és la Dra. Anna Aran que fins ara ocupava la gerència territorial de la Catalunya Central de l’ICS.

La Dra. Anna Aran va ser nomenada ara fa tot just 3 anys gerent territorial de l’ICS a la Catalunya Central. És metgessa especialista en medicina familiar i comunitària i el seu accés a la gerència de l’ICS a Manresa no va ser senzill atès que comptava amb l’oposició frontal de Candela Calle, llavors gerent de l’ICS. Tanmateix la Dra. Aran tenia al seu favor dues coses; una de caire professional derivada de la seva excel·lent feina a la direcció de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, i l’altre la seva afiliació política a ERC. Dos raons de pes, que varen fer inútils els intents de Calle per evitar el seu nomenament. 

A banda de la seva feina com a directora assistencial de l’Hospital Arnau de Vilanova, la Dra. Aran també exercia paral·lelament  com a directora assistencial de l’Hospital de Sta. Maria també a Lleida, quan s’estava treballant per una coordinació efectiva entre els dos centres.  Amb anterioritat la Dra. Aran havia dirigit un SAP a l’atenció primària de Lleida. 

Persones que han treballat amb la Dra. Aran, la consideren molt treballadora, intel·lectualment ben estructurada, que planifica bé les seves accions; és reflexiva per sobre d’impetuosa. És una persona amb empatia, que té capacitat executiva i que aquests darrers anys ha aprés a contrastar les seves opinions. Es fa apreciar pel seu grau de compromís. És una de les professionals del sistema sanitari que té condicions per assumir càrrecs de responsabilitat, cosa que no es pot dir, lamentablement, de tots aquells que en l’actualitat n’ocupen.        

La gerència d’Àmbit Territorial Metropolità Nord del CatSalut abasta un territori integrat per les comarques del Vallés Oriental i Occidental i pel Barcelonès Nord i el Maresme. Això vol dir que l’Hospital Germans Trias de Badalona, l’Hospital de Mataró, el de Mollet, el de Sant Celoni, el de Granollers, l’Hospital Taulí de Sabadell, l’Hospital de Terrassa o la Mútua de Terrassa entre altres dispositius sanitaris, estan sota la responsabilitat d’aquesta gerència d’àmbit a més de l’assistència primària d’aquests territoris. Una responsabilitat complicada atès que acontentar les aspiracions de tothom és una tasca impossible.  
 lluis 
Ara queda per resoldre la substitució de la Dra. Aran a la gerència territorial de l’ICS a la Catalunya Central, però veient l’estil de fer dels màxims responsables del departament aquesta legislatura, la substitució passarà molt probablement per algú amb carnet d’ERC. Lamentablement així són les coses avui en dia, el carnet per sobre de les capacitats... També caldrà aclarir el rol final del Dr. Franch, que fins ara era gerent de la gran Regió de Barcelona i a la vegada s’ocupava de l’Àmbit Metropolità Nord d’aquesta regió i que era el que realment justificava la seva feina. Aquest canvi obre doncs un interrogant sobre la continuïtat o no del Dr. Franch.   


      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada