dimecres, 25 d’octubre del 2017

La sanitat catalana rebutja la repressió política, policial i judicial del govern espanyol



Als posicionaments de la Unió Catalana d’Hospitals (UCH) i del Consorci de Salt i Social de Catalunya (CSC) rebutjant la repressió que està patint Catalunya, publicats recentment en aquet blog,  cal sumar-hi ara el del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) fet conjuntament amb el Sindicat Metges de Catalunya (MC) i el del Cercle de Salut.


El posicionament fet públic pel Cercle de Salut és el més clar i contundent de tots els que s’han fet públics fins ara en l’àmbit sanitari.   



Fa pocs dies des del blog em feia ressò dels posicionaments d’UCH i del CSC sobre les situacions de violència policial i judicial que s’estaven vivint a Catalunya a rel del referèndum del dia 1 d’octubre, i dels empresonaments dels líders independentistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart presidents de l’ANC i Òmnium Cultural respectivament. Ara davant de la imminent aplicació per part del govern espanyol de l’article 155 de la Constitució per anorrear l’autogovern de Catalunya, altres organitzacions del món sanitari han fet públics també els seus posicionaments al respecte.

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya el sindicat MC han fet un comunicat conjunt, breu però concís que diu:

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i el sindicat Metges de Catalunya (MC), com a institucions que representem els professionals de la medicina del país, volem manifestar:

1. El nostre ferm i decidit suport al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als representants escollits de manera democràtica i lliure pels ciutadans de Catalunya.
2. El nostre rebuig absolut a la decisió del Govern espanyol d’aplicar l’article 155 de la Constitució espanyola. Aquesta decisió mostra el menyspreu a les nostres institucions i posa en risc la convivència democràtica i pacífica a Catalunya.
Fem, doncs, una crida per trobar una solució política a la greu situació plantejada, que respecti la voluntat del poble de Catalunya, els principis democràtics i les nostres institucions i que tingui com a base el diàleg entre tots els implicats. 

Els metges i metgesses, com no pot ser d’altra manera, continuarem compromesos amb tots els ciutadans, vetllant per la seva salut.

Per la seva banda, el Cercle de Salut, que aviat celebrarà el seu primer aniversari, també ha volgut deixar clara la seva posició davant de la possible aplicació d’aquest article 155. El seu manifest és el següent:

Davant l’anunciada aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola amb les mesures proposades pel govern espanyol, sotmesa a l’aprovació del Senat en els propers dies, la Junta Directiva del Cercle de Salut vol manifestar:
1)  El total recolzament al govern de Catalunya i al Parlament de Catalunya elegit democràticament i el més escrupolós respecte al mandat democràtic emanat de les urnes.
2)  El més absolut rebuig a l’aplicació de l’article 155 CE i condemna de la vulneració de la pròpia Constitució i de l’Estatut que suposa la adopció d’aquestes mesures. Alhora, fa una crida per trobar una sortida a l’actual situació política del país que doni una solució democràtica al conflicte polític d’una part cada cop més important de la societat catalana amb l’Estat espanyol, entenent que aquesta solució no pot basar-se en mesures repressives ni en la suspensió de l’autonomia catalana i la anihilació de les seves institucions democràticament escollides.
3)  El suport i solidaritat amb els dirigents de les associacions cíviques sobiranistes empresonats i amb tots aquells que estan patint les conseqüències de l’actuació repressora de l’Estat, amb un record especial per aquells conciutadans que van resultar lesionats l’1-O quan anaven a exercir el dret de vot.
4)  També la solidaritat amb tots aquells dirigents polítics que es troben amenaçats de persecució penal: president de la Generalitat, consellers del govern, membres de la Mesa del Parlament, diputats, alcaldes i regidors, etc... En particular, amb el conseller de Salut i alts càrrecs del Departament i del Servei Català de Salut que poden veure’s afectats personalment i professionalment per les mesures que en aplicació de l’esmentat article s’acabin adoptant.
5)  La greu preocupació pel futur del nostre sistema públic de salut per les conseqüències negatives que, en el seu cas, puguin derivar-se dels canvis en l’orientació en les polítiques públiques de salut i el nostre compromís amb la preservació i defensa del nostre model sanitari.


Sen dubte, el posicionament del Cercle de Salut és el més rotund de tots els que s’han fet públics fins ara. Sense ambigüitats, sense pels a la llengua... clar i català, tal com ha fet el conseller Comin en una conferència aquest matí a Barcelona.


El blog “rba salut i gestió” s’adhereix a aquestes manifestacions de rebuig a la violència policial judicial i política, i denuncia la indecència humana i política d’aquells que posen en dubte la violència que varen viure carrers i places de Catalunya, menystenen l’existència de ferits conseqüència d’aquesta violència, i menteixen sabent que ho fan


   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada