diumenge, 15 d’octubre del 2017

Els metges catalans han certificat en les seves consultes allò que han vist. No és admissible en una societat democràtica que es posi en dubte l’honestedat d’uns professionals subjectes al seu codi deontològic. Quin codi dona empara a la baixesa moral de determinats polítics?




El conseller Comin eleva el balanç de ferits per la violència policial de l’1-O a més de mil persones, mentre que des de Madrid posen en dubte aquesta xifra, i trivialitzen els fets que per altre banda els ha vist el món sencer.




Aquesta manca de respecte per els ferits és pròpia de gent que no valora ni la seva pròpia dignitat. El departament de Salut prepara una demanda civil contra el coordinador general del PP que va titllar de “farsa” el nombre de ferits per la violència policial.




El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMM) ha emès un comunicat en el que recorda que els metges actuen sota el Codi Deontològic i per tant no es pot posar en dubte el nombre de ferits que varen atendre a conseqüència de la repressió policial del dia 1 d’octubre. “Els metges catalans varen certificar allò que varen veure”. El comunicat continua dient que “no es pot posar en dubte la professionalitat i la independència dels metges” i en conseqüència han encarregat als serveis jurídics del CCMM que avaluïn les possibles accions legals a emprendre contra tos aquells mitjans que han difós informacions no contrastades. Per vergonya dels que han ajudat a difondre per Espanya aquesta mentida de tanta baixesa moral, la Confederació de Sindicats Mèdics Francesos, a través d’una piulada a Twitter del seu president Jean Paul Ortiz s’han solidaritzat a,b els seus companys catalans.  

La xifra de ferits atesos a conseqüència de la violència policial ha anat pujant, a mesura que els ciutadans han anat a demanar assistència a centres sanitaris, bé pel seu compte o traslladats pel SEM, i aquesta informació ha pogut ser recopilada i centralitzada. Fa pocs dies el conseller Comin va situar la xifra d’afectats en més de mil persones que varen precisar atenció sanitària. La gran majoria han estat ateses per contusions múltiples, fractures, ferides, incisions o luxacions i altres lesions de tipus físic així com alguna crisi d’angoixa, a més de dos ferits greus que a dia d’avui continuen ingressats, un a l’Hospital de Sant Pau amb una greu lesió ocular i l’altre a l’Hospital Vall d’Hebron. A banda d’això hi ha centenars de persones que han rebut un fort impacte psicològic per tot el que varen viure i patir el dia 1, i per això el govern ha decidit activar un dispositiu especial de suport per aquestes persones.

Per la serva banda el departament de Salut ha fet públic un comunicat en el que desmenteix categòricament que el govern català hagués manipulat el nombre de persones ateses pel SEM, CAP, CUAP o hospitals, a conseqüència de les càrregues policials. En el comunicat indicat el departament de Salut demana una “rectificació immediata als mitjans de comunicació que han assegurat falsament que es van manipular a l’alça les xifres d’atesos”.

Segons les xifres del departament, un 34% dels ferits varen ser atesos a la regió sanitària de Barcelona, un 26% a la de Girona, un 12% a la de Lleida-Alt Pirineu i Aran, un 10% a la de Terres de l’Ebre, un 6% a la Metropolitana Nord, un 5% a la del Camp de Tarragona, un 4% a la de Catalunya Central, i un 3% a la Metropolitana Sud. El comunicat acaba recordant que tal com va anunciar fa uns dies el conseller Comin, el departament de Salut presentarà una demanda civil contra el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo per haver titllat de “farsa” el nombre de persones ateses durant el referèndum. 

Les xarxes socials també s’han fet ressò de l’intent obscè de voler restar importància a la violència policial, i personatges destacats del món de la medicina han aixecat la seva veu contra una manera de fer poc ètica i sense cap respecte a les persones que han estat víctimes innocents d’una violència desmesurada i fora de lloc. Aquest és un fet que no es pot negar: el món n’ha estat testimoni. Per tant, aquests intents de fer veure que aquí no ha passat res són propis de males persones.


També diu molt dels “valors” d’una societat, els aplaudiments que han rebut les forces i cossos de seguretat espanyols segons en quins indrets de l’Estat. Celebrar que es reparteixi llenya a persones que només volien votar diu molt dels que aplaudeixen i dels aplaudits. El mateix es pot dir d’aquells que intenten desvirtuar els fets, negant una realitat que ha vist tothom. Acusar de manipular les xifres de ferits és indigne.  Com diu aquell refrany espanyol, “cree el ladrón que todos son de su misma condición...”  





       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada