dissabte, 18 de febrer del 2017

Neix a Madrid la Fundació Mylan per a la Salut


Entre els seus objectius immediats destaca un fòrum de debat al voltant de la cronicitat i un seguit d’accions per millorar la informació dels pacients sobre les seves patologies.


La Fundació pretén ser un referent en els àmbits de la formació, la innovació, la tecnologia i la recerca.


Fruit d'una preparació de molts mesos, ha nascut a Madrid la Fundació Mylan per a la Salut, que té per objectiu promocionar i desenvolupar activitats d’interès general en els àmbits farmacèutic i sanitari, millorant l’accés als medicaments i la salut dels ciutadans. Aquesta Fundació és una entitat sense ànim de lucre que sorgeix sota els auspicis de Mylan, empresa farmacèutica instal·lada a Espanya des de l’any 2007, amb seus a Madrid i Barcelona.

Per fer possibles els seus objectius, la Fundació es planteja establir canals de col·laboració amb el Sistema Nacional de Salud i la resta d’agents sanitaris, públics o privats, així com amb associacions de pacients. Pretenen signar convenis amb entitats i professionals sanitaris per la realització de treballs rellevants per la millora de la salut dels ciutadans i organitzar cursos i conferències orientats a la millora de les competències dels professionals de la salut. També volen ajudar als estudiants de ciències de la salut a través de beques d’investigació, programes de col·laboració amb les universitats, oferir l’oportunitat de fer pràctiques als estudiants en empreses del sector salut, i promoure l’accés a una primera feina per als joves llicenciats.  La Fundació també es planteja la creació d’uns guardons per premiar el millor estudi sobre la cronicitat destinat a metges en formació de Medicina de Família (R3 i R4) i per reconèixer el millor treball sobre Sistemes Personalitzats de Dosificació (SPD).   

La Fundació esregirà per un patronat presidit per el Dr. Christophe Maupas, director general de Mylan Espanya, i comptarà amb un consell assessor en el que hi ha tres persones vinculades al sector sanitari català i al món universitari del nostre país. Es tracta de l’exconsellera de Salut Marina Geli que en l’actualitat és coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la Universitat de Vic, Jaume Puig professor titular del departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i Jesús Carles Gómez, farmacèutic i president de la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària.

En opinió de Marina Geli, “la Fundació pretén construir salut entre tots els agents públics i privats. El repte dels sistemes sanitaris està en la sostenibilitat de les confiances que permetin garantir qualitat, equitat i eficiència a uns costos raonables. Per contribuir a la millora del nivell de salut de la població la col·laboració entre allò públic i la iniciativa privada és molt necessària. Més del 40% del pressupost sanitari es destina a proveir prestacions i serveis no sanitaris des d’empreses privades. Per mantenir l’accés universal i la qualitat de l’assistència del sistema sanitari, calen unes regles clares que defineixin les relacions entre l’administració pública i el sector privat.”        

Per la seva banda Jesús Carles Gómez va lloar les tasques informatives, afirmant que “hi ha coses que poden ser molt bones, però a vegades no arriben a la ciutadania; cal que les notícies positives sobre la salut, també arribin a la societat. Com a professional de la salut és una satisfacció constatar que hi ha companyies com Mylan que volen reforçar el seu compromís amb els professionals sanitaris”.

No ha transcendit quina és la dotació econòmica inicial de la Fundació per poder tirar endavant tots aquests projectes. Cal suposar que al ser una fundació creada pel grup farmacèutic Mylan, les aportacions principals partiran d’aquest grup, però hauria estat molt bé, que a més de la notícia al voltant de la creació de la Fundació, s’hagués explicat una mica com es configurarà el seu finançament.


Cal esperar que aquests anunciats treballs d’investigació al voltant de la cronicitat, que entre altres comunitats espanyoles s’ha de dur a terme també a Catalunya, comencin ben aviat. Catalunya és, com en tantes altres coses, pionera a l’Estat espanyol en el tractament diferenciat dels problemes de cronicitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada